Akcija „DAROM“ pasibaigė, dabar laikas sutvarkyti savo „vidinį kiemą“
0 (0)

Washing the dishes --- Image by © Steve Hix/Somos Images/Corbis

Foto © Steve Hix/Somos Images/Corbis

Visoje Lietuvoje balandžio 25 d. buvo organizuota nuostabi akcija DAROM, kuri sutelkė daugybę žmonių, susitvarkyti aplinką ir padaryti savo miestą gražesniu ir tvarkingesniu. Įvairūs žmonės dirbo kartu dėl kilnaus tikslo – išvalyti juos supančią aplinką nuo šiukšlių, nereikalingų daiktų ir atlaisvinti vietą gėlių žydėjimui, medžių augimui, vietą, kurioje žmonės galės bendrauti, žaisti ir sportuoti. Tuomet man kilo mintis, o kodėl nepaskelbus visuotinės akcijos pavadinimu „Gyvenu“ arba „Tvarka mano gyvenime“ ir paskirti tą dieną (arba kelias dienas, ar savaites, ar mėnesius – kiek kam reikia laiko) savo gyvenimo tvarkymuisi.

Siūlau tokį Planą:

1. Pradedame nuo savo aplinkos. Susitvarkome kieme sulūžusį suoliuką, arba surenkame sulaužytas šakas, arba pasodinam gėlių, arba… daug kitų gerų dalykų…

2. Kitas tikslas Mūsų Namai. Rekomenduoju atsikratyti (išmesti?) seniai nedėvimus drabužius (kokia galimybė, kad jei visus metus nė karto jo neužsidėjote, padarysite tai kitais metais?), batus, nenaudojamus indus (likusi 1 stiklinė iš 6 stiklinių komplekto neišgelbės Jus, kai užgrius svečių būrys), užsimetusius kompaktinius diskus (kai kurie iš jų net jau negroja) ir kitus dalykus, kuriuos “vis gaila” išmesti ir “galbūt kada nors jų prireiks”, nors per keletą metų niekam jų neprireikė. Sutinku, kad sunku išsiskirti su “brangiais” daiktais, tačiau atsilaisvinusi vieta leis ateiti naujiems ir įdomiems dalykams, kurie praturtins Jūsų gyvenimą ir padarys jį įvairesniu, smagesniu ir gyvesniu.

3. Kai mūsų Išorinė aplinka ir Namai (neužmirškime, kad į šią sąvoką įeina ir mūsų sandėliukai, spintos ir spintelės) sutvarkyti, pats laikas pereiti prie mūsų Informacijos saugyklos. Ar Jums tikrai reikalingi prieš dešimt metų sukaupti failai bakalauriniam darbui ar įdomus straipsnis apie kosmetikos naujoves, kurio išleidimo data 2007 metai? Ar Jus surandate savo chaotiškame nuotraukų archyve Jums reikalingas nuotraukas? Ar Jums vis dar reikalingas tas filmas, kurį Jus kažkada įsirašėte, bet taip ir neperžiūrėjote? Jei atsakymas „Ne“ – pats laikas susitvarkyti ir atlaisvinti vietą kitai naudingai informacijai arba susisteminti turimą ir taip padaryti savo gyvenimą tvarkingesniu, malonesniu ir lengvesniu.

4. Uff… Jau sutvarkėme labai daug dalykų, o tai reiškia mūsų aplinkoje tapo šviesiau, lengviau ir atsirado daug vietos naujiems dalykams. O, vos nepamiršau, mūsų socialiniuose tinkluose tiek daug visokių įdomybių ir informacijos! Mums “patinka” rankdarbiai (kurių mes nedarome), sportas X sporto klube (kurio mes nelankome), gyvenimo tiesos (kurios dažniausiai mus pyktina, nes mes patys žinome, kaip mes norime gyventi) ir krūva kitos informacijos, kuri maža to, kad yra mums nenaudinga, bet dėl jos apkrovimo mes neįstengiame priimti mums aktualią ir naudingą informaciją. Taigi, siūlau padaryti tvarką savo “Mėgstamose “ puslapiuose ir palikti tik tai, kas iš tiesų mums svarbu ir artima.

5. Informacija, idėjos, mintys… Turbūt sudėtingiausia padaryti tvarką šitoje srityje, bet tai tikrai verta padaryti! Juk mūsų veiksmai, pasiekimai, mėgavimasis gyvenimu prasideda nuo mūsų minčių! Mes patys nusprendžiame kokią mintį įsileisti – ar tą, kuri skatina veikti ar tą, kuri stabdo nuo žengimo pirmyn; ar tą, kuri liepia mums būti tobulais – ar tą, kuri leidžia būti mums tiesiog pakankamai gerais; ar tą, kuri liepia „būti kaip visi“ – ar tą, kuri leidžia būti savimi. Kaip sakė Montenis „Gyvenimas pats savaime nėra nei gėris, nei blogis, o tik jų buveinė; koks jis bus, priklausys nuo mūsų pačių.“

Taigi, leiskite sau skirti laiko gyvenimo tvarkymuisi! Atsisakykite to, kas nereikalinga, sudėliokite į vietas, kas Jums svarbu ir įsileskite į savo gyvenimą naujus dalykus, dar nepatirtus įspūdžius ir jausmus! Žinoma, nepamirškite, kad jei tvarkomės – tai tvarkomės visur: kieme, namuose, mašinoje, darbe ir svarbiausia SAVO VIDINIAME GYVENIME!

Kamila Golod
Emocinės sveikatos konsultantė
www.GeruEmocijuNamai.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.