Drambliukų akcija prieš valdžios apetitą vaikų sveikatos sąskaita
0 (0)

drambliukas_su_fonu_2

Sunerimę dėl tikėtino Vilniaus valdžios siekio nugvelbti pelningą sklypą prestižiniame Žvėryno rajone, kuriame šiuo metu įsikūręs Vaiko raidos centras, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vilniaus aktyvistai šių metų vasario 10 d. 8.45 val. šalia Seimo rūmų ir vasario 11 dieną 12.30 val. Kudirkos aikštėje rengia „drambliukų“ akciją. Šia akcija norime atkreipti visuomenės dėmesį į įsismarkavusios privatizavimo karuselės cinizmą, nepasotinamus apetitus tenkinant netgi vaikų sveikatos sąskaita.

Blogiausia, kad „gardaus kąsnelio“ Vilniaus centrinio Žvėryno rajone tikriausiai suviliotai Vilniaus valdininkijai, o taip pat ir Sveikatos ministrei visiškai nerūpi, jog autistų, vaikų su elgesio sutrikimais ir psichikos negalia gydymo srityje besispecializuojantis Vaiko raidos centras (kuriam paprasčiausiai niekaip nesuremontuojamas stogas) iškeltas į tokiai gydymo specifikai visiškai nepritaikytas Pušyno kelio vaikų reabilitacijos centro patalpas. Tuo tarpu vienintelis vaikų reabilitacijos centras Vilniaus regione iš Pušyno kelio patalpų iškeliamas į Druskininkus. Nukentės ir reabilitacijos paslaugų laukiantys vaikai ilgam atskirti nuo tėvų bei šeimos. Tai itin pavojinga šiandien, žinant, kad tarp vaikų vyrauja žiaurios patyčios, piktinasi Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vicepirmininkė, kandidatė į Vilniaus meres Virginija Vingrienė.

Anot žaliosios aktyvistės, blogiausia šioje vietoje yra dar ir tai, kad šiuo atveju miestas ir visuomenė nukenčia labiausiai. „Jeigu jau per didelė prabanga laikyti gydymo įstaigą tokioje brangioje vietoje, kokia garantija, kad iš to būsimo pardavimo uždirbs miestas, o ne šalia sprendimo priėmimo esantys žmonės, kaip tai buvo ne vieną ir ne du kartus šio miesto istorijoje? Laikas pasakyti „NE“ neskaniai kvepiančiai privatizacijai, kai miesto biudžetas kiauras, prislėgtas milijardinės skolos“, teigia V. Vingrienė.

Pasak Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vicepirmininko Tomo Tomilino, drambliukų simboliu norime perteikti dramblio porceliano fabrike metaforą, atskleidžiant buldozerio principu vykdomas žalingas reformas sveikatos sistemoje.
Kviečiame prisijungti prie akcijos tuos, kuriems rūpi vaikų sveikata ir gerovė!
[Šaltinis: psichika.eu]
Kontaktiniai telefono nr. 8 610 67245 (Virginija Vingrienė), 8 686 27469 (Tomas Tomilinas)

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.