Esam už didelio atstumo ar nenutrūks tas bendravimas?
0 (0)

virtualus-flirtas

Klausimas:

Kelionėje į užsienį susipažinau su labai simpatiška mergina. Bendraujam, viskas labai super. Tačiau susitikti galėsim tik rugsėjo mėn. Lietuvoje… Kaip manot ar nenutrūks tas bendravimas? Esam už didelio atstumo :)

Atsakymas:

Sveiki,
džiugu, kad susipažinote su simpatiška mergina, kad bendravimas neapsiribojo kelione ir tęsiasi dabar, ir, kaip pats, sakote „viskas super“. Neramu, ar prasidėjęs bendravimas tęsis ir toliau, nes skiria atstumas.

Neretai dviejų žmonių santykiams (tame tarpe ir bendravimui) pasitaiko įvairių išbandymų. Šiandieninėje visuomenėje vis dažniau išbandymu tampa atstumas. Išbandymai arba kaip tuo metu gali atrodyti kliūtys nėra toks jau neigiamas dalykas. Netgi, sakyčiau, priešingai: tai leidžia labiau susivokti savo jausmuose, pasiilgti, laukti susitikimų. Laimei, bendrauti šiuolaikinės technologijos leidžia kone su visu pasauliu (skype, socialiniai tinklapiai ir pan.).

Jūs klausiate labai konkrečiai, ar bendravimas Jūsų atveju nenutruks. Deja, į konkretų Jūsų klausimą, konkrečiai atsakyti negaliu. Kuria linkme pasisuks bendravimas priklauso tiek nuo Jūsų paties, tiek nuo draugės. Svarbu ir tai, kokį laiką kartu turėjote, kaip abu matote tolimesnius santykius, ar noras bendrauti yra abipusis. Negaliu nepaminėti ir kitų svarbių aspektų sėkmingam bendravimui: vertybių panašumas, atvirumas ir nuoširdumas, pastangos, pasitikėjimas vienas kitu.

Savęs paties derėtų paklausti, ką man reiškia šie santykiai su konkrečiu žmogumi? Ir kiek aš pasirengęs juos išsaugoti? Žinoma, nepamirštant, kad santykiams kurti ir palaikyti neužtenka tik vieno, o reikia dviejų žmonių pastangų. Ir tik įveikus išbandymus, tikėtina, jog kartu bus galima džiaugtis gražiu santykių rezultatu.

Linkiu sėkmės!
Psichologė Rasa Baležentytė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.