Esu užkietėjęs melagis
0 (0)

melagisKlausimas:

Laba diena,

Rašau jums, nes pastaruoju metu užgriuvo daug problemų, ypatingai santykiuosi mergina. Esu užkietėjęs melagis ir ganėtinai savanaudiškas žmogus, todėl norėčiau pasiteirauti patarimo ar sprendimo būdo kaip išspręsti šias problemas, kurios neduoda ramybės netik man, bet ir skaudina aplinkinius artimus žmones.

Pagarbiai,
Kęstas (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Sveikas, Kęstai,
Perskaičiau Tavo laišką, kuriame rašai, jog šiuo metu nerimą kelia santykiai su mergina. Kaip suprantu, sunkumų kyla dėl polinkio meluoti bei savanaudiškumo, tad klausi patarimo, kaip tai išspręsti. Ačiū, kad rašai apie tai, kas tau svarbu.

Iš tiesų, kartais žmonės pasirenka kaip elgtis dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Be abejo, kiekvienas elgesys turi tam tikrų pasekmių – teigiamų ar neigiamų. Deja, melas ir savanaudiškumas, nors pradžioje gali nešti naudą, pvz.: melas gali padėti išsisukti iš situacijos, o savanaudiškumas – gauti tai, ko sieki, tačiau po kurio laiko visa tai „išlenda“ ir susiduriame su neigiamomis pasekmėmis.

Kaip ir pats rašai, panašu, kad melavimas ir savanaudiškas elgesys kelia sunkumų santykiuose su mergina. Ką gi, pirmus žingsnius žengei. Pirmiausiai, pats įvardinai, kad turi tam tikrų bruožų, kurie gali kenkti santykiams.

Kitas labai svarbus dalykas, jog ieškai sprendimo būdų, kaip pakeisti esamą situaciją. Nors laiške trūksta informacijos, kas konkrečiai kelia sunkumų – koks savanaudiškas elgesys ar melavimas, tačiau galima būtų pasvarstyti galimus sprendimo variantus. Pirmiausiai, naudinga būtų suprasti, kas Tave skatina taip elgtis, dėl kokių priežasčių meluoji ar elgiesi savanaudiškai. Žinant tokio elgesio priežastis, galima bandyti jas pašalinti bei pakeisti elgesį pasirenkant kitokį, tinkamesnį, sprendimo būdą.

Suprantama, pradžioje gali būti sunku iš karto pradėti sakyti tiesą ar elgtis ne savanaudiškai. Tad galima pradėti nuo mažų žingsnelių, pamažu keičiant savo elgesį, pavyzdžiui, kas dieną padarant nedidelį darbelį atsižvelgiant į kito poreikius (pvz.: draugės). Taip pat ir su melu – kas dieną sakant vis daugiau tiesos.

Žinoma, reiktų nepamiršti, jog norint pakeisti savo elgesį, prireiks nemažai kantrybės, įdėmiai stebėti savo elgesį bei nuolat dėti pastangas keičiant tai, kas jau Tau yra įprasta.

Nors laišką siuntei seniai, tačiau viliuosi, kad atsakymas bus dar naudingas.
Sėkmės!
Psichologė Gintė Jaseliūnaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.