Kaip atjaunėti 10 metų? Įsigykite šunį
0 (0)

pasivaiksciojimas-atjaunejimas

Nuo seno teigiama, jog šuo yra geriausias žmogaus draugas. Pasirodo, kad jis išties vertas šio garbingo titulo. Šis gyvūnas gali pasukti biologinį laikrodį atgal ir atjauninti savo šeimininkus dešimčia metų, praneša The Daily Mail.

Išties kalbama apie fizinį aktyvumą, kurio dėka organizmo senėjimo procesai sulėtėja. Gyvendami sveikesnį gyvenimo būdą jūs galite išvengti pirmalaikių kaulų ir raumenų komplikacijų, sykiu išlaikyti gerą psichinę sveikatą.

Mokslininkai teigia, jog šunų šeimininkai yra atsparesni depresijai. Ši draugystė, reikalaujanti išties minimalių sąnaudų ir atsakomybės, palankiai veikia žmogaus savijautą.

Žurnale Preventive Medicine paskelbtas dr. Zhiqiang Feng iš St Andrews universiteto tyrimas. Jame dalyvavo 547 pagyvenę žmonės, tiriamųjų amžiaus vidurkis 79 metai. Mokslininkai paprašė 7 dienas dėvėti akcelerometrą, įrenginį matuojantį jų judesius. Devyni procentai tyrimo dalyvių, apie 50 žmonių, buvo šunų šeimininkai. Jie pasižymėjo ženkliai mažesniu depresijos ir nerimo laipsniu bei 12% didesniu fiziniu aktyvumu už šunų neturinčius tyrimo dalyvius.

„Jei auginate namuose šunį, jūsų fizinio aktyvumo lygis yra maždaug panašus į 10 metų už jus jaunesnio asmens. Suprantama, tai negali savaime pridėti dešimt gyvenimo metų, tačiau, tai vis dėlto yra labai naudinga ir senatvę atitolinanti priemonė”, teigė dr. Zhiqiang Feng.

Nepaisant savo atradimų, dr. Feng prisipažįsta, jog šuns neturi. Pats jis turėti šunį visai norėtų, bet su tuo nesutinkanti jo žmona. Atsidūrusiems panašioje padėtyje jis pataria naudoti mobiliuosiuose esančias saviugdos programėles bei, socialinių tinklų pagalba, jungtis į aktyvaus vaikščiojimo grupes, kas taip pat gali pasitarnauti kaip efektyvios atjaunėjimo priemonės.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.