Kviečiama teikti siūlymus Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašui
0 (0)

smm

Iki rugsėjo 15 dienos mokytojai, mokinių organizacijos, tėvai gali teikti siūlymus Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašo projektui, kurį parengė Švietimo ir mokslo ministerijos suburta ekspertų darbo grupė.

Dokumento projekte pirmą kartą apibendrintai aprašyti mokinių ugdymosi rezultatai: kokių nuostatų, žinių, gebėjimų, kompetencijų turi įgyti mokinys, baigęs pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo programas. Tarp šių programų užtikrintas perimamumas ir dermė, kad vyktų vientisas ir kokybiškas ugdymas.

Aprašas užtikrins svarbių su ugdymu susijusių dokumentų, tokių kaip bendrųjų programų, bendrųjų ugdymo planų, mokinių pasiekimų dermę, glaudesnį tarpusavio perimamumą.

Tikimasi, kad dokumentas sudarys galimybę į ugdymo programą žiūrėti sistematiškiau: per bendruosius principus ir nuostatas, turinį, ugdymo procesą, jo aplinką, mokinių pažangą ir pasiekimų vertinimą bei padės išvengti pasikartojimų atskirų dalykų programose ir bendrojo ugdymo programose.

Klausimus, pastabas ir siūlymus dėl projekto siųsti el. p. ppvuaprasai@smm.lt iki š. m. rugsėjo 15 d.

Projektas skelbiamas Švietimo ir mokslo ministerijos interneto tinklalapyje: http://www.smm.lt/web/lt/teisesaktai/teisesaktuprojektai

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 12 35
El. paštas info@smm.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.