LEU vyks Baltijos tarptautinė humanistinės pedagogikos konferencija „Mokytojau, išvesk į dvasios grožio kelią“
0 (0)

2014 m. spalio 27 d. Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) centrinių rūmų aktų salėje (Studentų g. 39, Vilnius) vyks Baltijos tarptautinė humanistinės pedagogikos konferencija „Mokytojau, išvesk į dvasios grožio kelią“, kurią globoja LEU rektorius akademikas Algirdas Gaižutis.

mokytojau, išvesk į dvasios grožio keliąKonferencijoje dalyvaus Tarptautinio Humanistinės pedagogikos (HP) centro steigėjas ir garbės prezidentas akademikas Šalva Amonašvilis, Pabaltijos valstybių HP asociacijų vadovai, taip pat Suomijos, Ukrainos ir Rusijos atstovai.

Konferencijos leitmotyvas: „Grožį bei gyvenimo harmoniją savo aplinkoje kurti per grožį ir harmoniją savo viduje“ (Humanistinės pedagogikos manifestas).

Konferencijos  tikslas – dalytis praktine patirtimi apie tai, kaip suvokiame dvasios grožį, kaip patys jo siekiame, kaip tauriname savo širdį ir jausmus, kad gebėtume tapti vaikų palydovais kelyje į dvasios grožį. „Vaikui į rankas turi būti įduotas Aukščiausios Tiesos raktas: širdies protu jis turi išmokti atskirti gražų nuo bjauraus, tiesą nuo iliuzijų ir melo, amžiną nuo netvaraus ir laikino. Šiuo dvasiniu muzikiniu raktu jis atrakins labiausiai pakylėtų savo gyvenimo melodijų ištakas. Savyje ir visur jis suras tinkamą toną – tinkamą ritmą“ (Richardas Rudzytis). Todėl „Mokytojas atvirai ir narsiai pasitinka laiko iššūkius, svarbiausias iš jų – būti dvasingu doru Žmogumi ir ugdyti dvasingą dorą Žmogų“ (Mokytojo garbės ir tarnystės kodeksas).

Į konferenciją kviečiame bendrojo lavinimo mokyklų, gimnazijų, profesinio, neformaliojo, ikimokyklinio ugdymo pedagogus, akademinę pedagoginę bendruomenę, studentus, švietimo įstaigų vadovus, švietimo politikus, pedagoginės spaudos darbuotojus, tėvus, vyresniųjų klasių moksleivius.

Konferencijos dalyvių geografija: Lietuva, Latvija, Estija, Suomija, Ukraina, Gruzija, Rusija.
Konferencijos kalbos: lietuvių, rusų (be vertimo).
Daugiau informacijos: leu.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.