Lietuvoje rūko beveik kas trečias gyventojas
0 (0)

Šiuo metu Lietuvoje, 18-74 metų amžiaus gyventojų tarpe, beveik kas trečias (30,4 proc.) teigia, jog rūko. Dažniausiai Lietuvoje rūko 30-39 ir 40-49 metų gyventojai, rečiausiai – 60-74 metų lietuviai. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT atliktas TNS Atlas tyrimas.

RukymasDaugiausiai rūkantys Lietuvos gyventojai yra iš kaimų (36,8 proc.). Miestuose rūkančių lietuvių – šiek tiek daugiau nei ketvirtadalis (27,5 proc.). Didžioji dalis rūkančiųjų priklauso žemų pajamų grupei – šioje grupėje rūko net pusė apklaustųjų. Rečiausiai rūkantys yra aukštesnių vidutinių pajamų gavėjai (23,3 proc.)

Lyginant Lietuvoje gyvenančių vyrų ir moterų polinkį rūkyti, stipriosios lyties atstovų skaičius rūkančias moteris lenkia daugiau nei dvigubai: apklaustųjų tarpe rūkančių vyrų buvo 43,9 proc., o moterų – tik 18,8 proc. Taip pat pastebėta, kad rūkaliai vyrai retai rūko po vieną cigaretę per dieną. Dažniausiai rūkantys vyrai surūko nuo 11 iki 20 cigarečių per dieną (46,6 proc.). Tuo metu didžioji dauguma (74 proc.) rūkančių moterų surūko iki 10 cigarečių per dieną.

TNS Atlas” tyrimas buvo atliktas 2014 m. vasario – balandžio mėnesiais, o jame dalyvavo 1800 Lietuvos, gyventojų nuo 15 iki 74 m. amžiaus. TNS Atlas tikslas – nustatyti tikslines produktų vartotojų grupes, surinkti informaciją apie žmonių pirkimo ir vartojimo įpročius.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Rima parašė:

    Senolė pasakoja, kad kaime visi vyrai rūkė. Žiemos vakarais susirenka kortuoti, trobos mėlynos nuo dūmų… Visi manė, kad taip ir turi būti. Kai kas ėmė nerūkyti – bet reikėjo drąsos būti kitokiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.