Maži triukai kaip laimėti derybose!
0 (0)

sekme-versle

Jei nori turėti viršenybę derybose, duokite oponentui kavos su pieno puta ir pasodinkite juos ant sofos.

Atsižvelgiant į naujausius stebėjimus, žmonių elgesys yra formuojamas jų fizinių pojūčių to visai jiems nesuprantant ir nežinant. Pavyzdžiui, jei rankose laikote kažką šilto, su žmonėmis aplink jus elgsitės taip pat šilčiau ir draugiškiau. Tai yra geras dalykas, jei norite susirasti draugų, bet ne taip gerai, jei tuo metu deratės dėl kainos ar kitų sąlygų.

Tel Avivo universiteto profesorė Thalma Lobel tinklalapiui Business Insider yra sakiusi, kad visa tai yra mokslo apie įkūnijantį pažinimą dalis. Tai auganti psichologijos sritis, kuri parodo, kaip protinis gyvenimas yra fizinio gyvenimo dalis. Jos naujausia knyga „Sensation: The New Science of Physical Intelligence,” paaiškina kodėl:

„Kaip vaikai, mes mokomės konkrečias sąvokas žodžių arti ir toli, lengvas ir sunkus, šiltas ir šaltas“ teigia Thalma. „Dėl šių konkrečių sąvokų mes sugebame suvokti labiau abstrakčias formas ir išsireiškimus“. Jūs tai galite girdėti kaip mes kalbame apie vienas kitą: Ji gera operatorė; jis ramus klientas; jie šilti žmonės.

„Kuomet jaučiame fizinius pojūčius, jie aktyvuoja labiau abstrakčias sąvokas. Todėl kai mes paliečiame kažką šilto, nepaisant nieko bendro su šiluma neturinčių aplinkybių, tai mūsų mintyse aktyvuoja suvokimą apie šiltą žmogų.“ Būtent ši knyga ir studijuoja priežastis, kodėl fiziniai pojūčiai sukelia psichologines asociacijas ir sukelia socialinius ir gyvenimiškus pakitimus mūsų gyvenime.

2008 metais darytame tyrime, tyrėjai kiekvienam eksperimento dalyviui davė puodelius kavos ir paprašė jų įvertinti kitų asmenybes gavus tik mažą fragmentą turimos informacijos. Apgaulė buvo tokia, kad viena grupė laikė šiltos, o kita ledinės kavos puodelius. Eksperimento dalyviai, kurie rankose laikė šiltus kavos puodelius turėjo gerokai geresnį vertinimą apie kitus žmones ir juose įžvelgė daugiau šilumos nei tie, kurie turėjo kavos su ledu puodelius. Įdomiausia tai, kad nei vienas neatkreipė dėmesio, kaip pasikeitė jų vertinimai priklausant nuo to, kokios temperatūros gėrimą jie laikė rankose.

Panašiame tyrime 2010 metais, tyrėjai susodino eksperimento dalyvius į simuliuotas derybas dėl automobilio kainos. Kaip taisyklė, pirmasis kainos pasiūlymas visuomet būdavo atmetamas ir tuomet jie eksperimento dalyviai turėdavo pateikti savo pasiūlymą. Ir vėlgi, apgaulė buvo tokia, kad vienas eksperimento dalyvis buvo pasodintas ant minkštos sofos, o kitas ant kietos kėdės. Po tyrimo Neuromarketing tinklaraštis pateikė rezultatus, kad žmonės, kurie sėdėjo ant minkštos kėdės sutiko su net 40% aukštesne kaina, nei sutiko tie, kurie sėdėjo ant kėdės. Tiesa, sėdintieji ant kietos kėdės buvo prastesni pardavėjai.

2011 vykdytame tyrime, tyrėjai dalyviams davė šiek tiek šokolado, sausainį arba nedavė nieko. Tuomet paprašė užpildyti su tiesioginiu tyrimu nesusijusį klausimyną, po kurio tyrėjai pasakė dalyviams, kad vienas profesorius iš psichologijos skyriaus darė tyrimą ir jam reikia savanorių. Kaip manote, kas buvo labiausiai linkę pasisiūlyti? Žinoma, kad šokolado valgytojai, o mažiausiai noro išreiškė nieko negavusieji.

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.