MES SAKOME – ATEIKITE PAS MUS!! IŠEITIS YRA!!
0 (0)

Dalius-00x200Psichologinės konsultacijos

Išminčiai teigia, kad žmogaus gyvenimas yra panašus į tekančią upę. Vienas jos ruožas gali būti siauras, kitas platus, sraunus ir vandeningas. Tekantis vanduo gali skleisti ramybę arba nerimą, grožį arba pavojų. Upės dugnas vietomis gali būti smėlėtas, o vietomis nusėtas akmenimis. Kartais upės tėkmėje džiaugsmingai žaidžia saulė, o kartais vanduo pajuoduoja nuo pakeltų nuo dugno dumblių… Jeigu gyvenimas yra upė, tai žmonės yra tarsi laivai besileidžiantys į ilgą kelionę savo upių vagomis. Tos kelionės ne visada yra lengvos: jos kupinos pavojų, sunkumų, nusivylimų – kartais yra nematomas tikslas, kartais prarandamos viltys ir nerandamas uostas. Tačiau plaukimo sėkmę lemia ne tiek pats laivas, kiek sumanus jo valdymas (Džordžas Viljamas Kurtis).

Kiekvienas žmogus nusipelnė gyventi kokybišką, pilnavertį ir laimingą gyvenimą. Tačiau kartais ateina laikas kai gyvenimo srovė pakrypsta ne ta linkme, kuria norėtume. Tada žmogus jaučiasi pasimetęs, prislėgtas, bejėgis, bijantis ateities. Jį kamuoja pesimistiškos mintys, jam atrodo, kad nėra išeities, niekas negali padėti… Galvoje kaip sūkurys sukasi klausimai: KĄ DARYTI? KAIP ELGTIS? KAIP ĮVEIKTI PROBLEMĄ? KUR KREIPTIS? KAS MAN PADĖS?

Žmogus yra sukurtas taip, kad nežiūrint į aibę sunkumų jis siekia harmonijos ir vidinės pusiausvyros. Tačiau praktiškai realizuojant savo siekius, norus, sumanymus ir poreikius jam dažnai tenka susidurti su problemomis – jis atsiranda sudėtingoje situacijoje vienas pats prieš sunkumus. Kaip elgtis sudėtingose gyvenimiškose situacijose – kiekvienas žmogus pasirenka pats: kažkas kreipiasi pagalbos į artimuosius ir draugus, kažkas ieško sprendimo pats, kažkas bando pabėgti nuo sunkumų ignoruojant esamus sunkumus ir pasitraukiant nuo negatyvių emocijų. Pats veiksmingiausias sunkumų įveikimo būdas yra psichologinis konsultavimas – bendravimas su profesionaliais psichologais. Tai būdas, kuris padės jums stipriai laikyti gyvenimo vairą savo rankose, jausti pasitenkinimą gyvenimo kelione ir sumaniai valdyti savo laivą.

Dorota-3419-300x200Psichologinio konsultavimo metodas pagrįstas tuo, kad vienas žmogus bando padėti kitam: iš vienos pusės yra žmogus, kuris kenčia ir ieško palengvėjimo (klientas), o iš kitos pusės – žmogus, kuris padeda remdamasis mokslinėmis žiniomis, empatija, supratimu, nuoširdumu ir patirtimi (psichologas).

Jeigu norite susitvarkyti su gyvenimo sunkumais, pagerinti santykius su artimaisiais, rasti meilę, suprasti savo vaikus ar tiesiog gauti atsakymą į jaudinantį jus klausimą (o tokiose situacijose draugai ar giminės ne visada gali padėti) ir jaučiate realų norą kažką keisti savo gyvenime, savyje, savo asmeniniuose santykiuose ar profesiniame gyvenime – tai psichologinis konsultavimas kaip tik jums.

Psichologinis konsultavimas siekia padėti susivokti savo problemose ir kartu padėti žmogui rasti išeities kelius iš sudėtingos situacijos. Psichologinis konsultavimas vyksta pokalbio forma tarp psichologo ir kliento. Klientu gali būti kaip atskiras asmuo (individualaus konsultavimo suaugusiems, paaugliams, vaikams forma) taip ir grupė žmonių (grupinio konsultavimo šeimoms, poroms forma).

Psichologinių konsultacijų reikia jei :

1.Nesugebate pasiekti užsibrėžtų tikslų.
2.Manote, kad atsidūrėte sudėtingoje gyvenimo situacijoje.
3.Nesugebate prisitaikyti prie pasikeitusių gyvenimo aplinkybių.
4.Patyrėte ilgalaikį ar trumpalaikį stresą.
5.Jaučiate emocinę įtampą.
6.Išgyvenate konfliktus.
7.Praradote gyvenimo prasmę.
8.Nepasitikite savimi.
9.Jums sunku priimti sprendimą.
10.Jaučiatės vienišas ir niekam nereikalingas.
11.Jaučiatės nesuprasti savo artimųjų.
12.Patyrėte psichologinę traumą.
13.Turite problemų šeimyniniuose santykiuose.
14.Jums sunku užmegzti ilgalaikį emocinį ryšį.
15.Išgyvenote netektį.
16.Patyrėte smurtą (fizinį, psichologinį, materialinį).
17.Kamuoja liūdesys, jaučiatės apatiški, kaltinate save.
18.Jaučiate baimę ir nerimą.
19.Kamuoja pykčio ar agresijos atakos.
20.Mąstote apie savižudybę.

Kreipimasis pagalbos į psichologą rodo, kad norite kažką keisti ir esate pasiruošęs priimti atsakomybę už savo gyvenimą. Jūsų pirmas žingsnis bus tinkamai priimtas ir jūs galite tikėtis palengvėjimo nuo pat pirmo karto.

Psichologinis konsultavimas vyksta reguliarių susitikimų su psichologu forma (gali būti viena arba daugiai sesijų), kuriose aptariamos jaudinančios žmogų temos ir situacijos. Šios sesijos palaipsniui padeda žmogui koreguoti ir keisti gyvenimą į gerąją pusę, apčiuopti norimus realius rezultatus.

Individualios psichologinės sesijos trukmė 60 min.

Registruotis galite el. paštu psichologijosnamai@gmail.com
arba
tel: +37068680288 Psichologė Dorota Oleškevič

tel: +37061045898 Psichologas Dalius Milaševičius
www.psichologijosnamai.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.