Mokslininkai paaiškino, kodėl vyrams riestas užpakaliukas toks patrauklus
0 (0)

kardashian

Nuotraukoje aktorė ir fotomodelis Kim Kardashian

Riestas užpakaliukas daugeliui vyrų atrodo patrauklus. Pasirodo, kad tai visai nesusiję su sėdmenų dydžiu ar apimtimi. Visa paslaptis – stuburo išlinkime. Mokslininkai nustatė, jog vyrams labiausiai patinka moterys su 45 laipsnių nugaros išlinkimu. Manoma, kad būtent toks kampas pirmykštėse bendruomenėse gyvenančioms moterims leisdavo dirbti net paskutiniaisiais nėštumo mėnesiais, išvengiant rimtesnių nugaros traumų. Vyrai savo gyvenimo partnerėmis tokias moteris pasirinkdavo todėl, kad tai buvo tiesiog naudinga.

Psichologas David Lewis su kolegomis atliko tyrimą. Trims šimtams vyrų jie parodė kelis moterų siluetus su skirtingais stuburo išlinkimais ir paprašė įvertinti. Paaiškėjo, jog daugiausiai apklausos dalyvių simpatijų susilaukė moterys kurių nugaros linkis buvo 45,5 laipsnio.

Psichologas teigia, kad tai visai naujas ir tik dabar atrastas patrauklumo kriterijus. Reikalas tame, jog toks stuburo išlinkimas, leidžia perkelti kūno masės svorio centrą, o tai labai svarbu nėštumo metu, nes be tokio išlinkimo apkrova klubams gali išaugti iki 800 procentų. To pasekoje, besilaukianti moteris tampa beveik nejudri, kas padidina nelaimingų atsitikimų tikimybę.

islinkis

Moterys su tinkamu išlinkamu ir toliau galėdavo rinkti maistą bei sėkmingai gimdyti vaikus. Manoma, kad tokia anatominė moters ypatybė, virsdavusi bendruomenine nauda, laikui bėgant tapo ir seksualiai patrauklia savybe. Šio tyrimo duomenis skelbiami moksliniame žurnale Evolution and Human Behaviour.

Kim Kardashian aptaria savo išlinkimus:

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

4 Responses

  1. giggle parašė:

    riestas uzpakalis priklauso nuo raumens.piesinely grynai tik satuburo patologija o ne riestas uzpakalis.nu visiskas tupizmas

  2. ly parašė:

    Anatomija tai žinok ne patologija:))) kaip ten tuos skaičius tau sudėt pavyko..?

  3. Idiotas parašė:

    Riestas uzpakalis dar buna del silpnu pilvo preso raumenu, tiksliau apatiniuju pilvo preso raumenu.

  4. Medicinos centras parašė:

    Man yra tekę girdėti, kad medicinos centruose moterys ir spec procedūras atlieka, kad tik apvalesnės sėdmenys būtų. Nežinau, man asmeniškai tai gražu visai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.