Mokslininkai: žmonės tampa priklausomi nuo išmaniųjų telefonų
0 (0)

ismanusis

Derbio universiteto (D.Britanija) mokslininkai atliko tyrimą, kuris leido konstatuoti, kad modernių laikų žmogus gali tapti priklausomas nuo išmaniųjų telefonų.

Jei žmogus negali įsivaizduoti savo gyvenimo be išmaniojo telefono, jis negali jo paleisti iš rankų, mobilų įrenginį naudoja tol, kol užmiega – jam galima konstatuoti priklausomybę.

Anglų psichologų atlikta tyrimas konstatuoja, kad priklausomybė nuo išmaniojo telefono yra būdingas šiuolaikinio žmogaus bruožas, tačiau yra pavojus, kad taip galima susirgti narcisizmu ar net neuroze, jau nekalbant apie suprastėjusią komunikaciją su aplinkiniais, sumažėjusį norą dirbti ar studijuoti.

Mokslininkai pažymi, šiandien žmonės negali išsiskirti su išmaniuoju telefonu, net jei trumpam palieka namus. Nemažai vartotojų negali ištverti be mobilaus įrenginio ilgiau nei valandą.

Tyrimo rezultatai rodo, kad šiandien nuo išmaniojo telefono priklausomi apie 13,3% žmonių. Savo ruožtu, vidutiniškai šiuolaikinis vartotojas per dieną išmaniuoju telefonu naudojasi apie 3,5 valandos.

Mokslininkai netgi pateikė pasiūlymą, kad su išmaniaisiais telefonais būtų platinamas ir raštiškas įspėjimas, kad mobilūs įrenginiai gali sukelti priklausomybę.
.
Parengė: faceit.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. tonny parašė:

    sveiki, as isviso neturiu telefono nors man 24metai. pries du menesius darbe jis suduzo ir nebuvo galimibiu isigit, tai pirmos dvi savaites eistos buvo kad nera telefono, o dabar galvoju gerai kad ir suduzo :D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.