Propagandos mašina: kaip keičiamos mūsų mintys?
0 (0)

50-4

1622 m. popiežius Grigalius XV siekdamas palaikyti kunigų misionierių veiklą bei paskatinti nekatalikiškų šalių krikštą, įkūrė „Šventąją kongregaciją tikėjimui platinti“. Tai pirmoji oficiali propagandos institucija. Propagandos žodis kilęs iš lotyniško žodžio propagare. Jis reiškia platinti. Įdomu tai, kad jis pirmiausia reiškė tiesos, neabejotinos informacijos sklaidą.

„Ir štai paprasti Rusijos gyventojai palaiko savo prezidentą, nes tiki, kad jis elgiasi gerai. Ir darbštūs vokiečiai tikėjo, kad jie yra išrinktoji tauta. O dėl visų problemų kalti žydai. Kas buvo atsitikę milijonams vokiečių? Mokslininkams, mokytojams, verslininkams – visiems? Dabar rusams? Islamo valstybės kovotojams? Visi jie paprasti gyventojai kaip ir mes ir visi kiti. Tačiau…“ – sudomina mokslo populiarintojai.

TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kas antrą antradienį 20:15 val. per LRT Kultūros kanalą. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. Patronažą šviesiai suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.