Psichologės palinkėjimai metams besibaigiant
0 (0)

nauji.metai

Vėl baigiasi metai, tačiau laikas, regis, pro mus lekia dar sparčiau. Kartais net nesusimąstome kur ir kodėl taip skubame? Dažnai tai padiktuoja mūsų įpročiai ir rutina, turinti neįtikėtinų galių įsprausti žmogų į savotišką gyvenimo programų akligatvį. O jei bent akimirkai sustabdytume kasdienybę ir ištiestumėme ranką sau? Jei susitiktumėme su savimi? Gal taip gimtų nauji pojūčiai, pasikeistų mūsų prioritetai, susimąstytume ar tikrai savo gyvenimo laiką leidžiame tinkamai?

Surašykime 5-6 kasdienius darbus, atimančius iš mūsų daugiausiai laiko, kuriuos atliekame dienos, savaitės bėgyje.

Tada užsimerkime ir mintimis nusikelkime į ateitį, kuomet gyvenimo kalendorius mus sveikins sulaukus 70-80 metų, kai jau nebereikės eiti į darbą, vaikai bus užaugę.. Iš tos perspektyvos pažvelkime į save dabartyje.

Ar tikrai viskas liktų taip, kaip buvę? Jei atsakysite teigiamai, tuomet puiku, – savo laiką leidžiate tinkamai, o jeigu ne, tuomet turite galimybę pakoreguoti savo dienotvarkę ir jau nuo Naujųjų metų pradėkite daugiau dėmesio skirti savo laisvalaikiui, ar tiesiog sau.

Laikas nepriklauso niekam, jis – beribė erdvė, jis gamtos, Dievo, jis turi savo įstatymus. Jo visada kažkam neužteks. Pasistenkime gyventi šia akimirka, juk laikas negrįžta, kaip nesugrįžta nei viena akimirka, nei viena diena, nei vienų metų nebeįmanoma pakartoti.

Tegul kiekviena besibaigiančiųjų metų akimirka būna išgyventa, išjausta, tegul skamba širdyje „Aš gyvenu“, o Naujieji metai tegul teikia ramybę ir tikrumą.

Jurgita Valiulienė
Meno terapeutė/psichologė
861004532
www.patikeksavimi.lt
Skype: Jurgita.meno.terapeute

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.