Psichologinė Peter Šhaffer drama „EQUUS“
0 (0)

eqPanevėžio teatras „Menas“ kviečia klaipėdiečių bendruomenę kovo 24 d. 18 val. atvykti į Klaipėdos koncertų salę, kur bus rodoma dviejų veiksmų psichologinė drama Peter Šhaffer „EQUUS“

Šiandien nieko nebestebina kasdienis jaunų žmonių smurtas ne tik viešose vietose, bet ir gimtuosiuose namuose. Kas atsitiko? Tai Kaino sindromas ar kompleksas?

„Equus” – jau pats pjesės pavadinimas kviečia iš arčiau pažvelgti į biblijinį – istorinį konfliktą.

Pjesės pradžia – nusikaltimo kulminacija: žirgus nuo vaikystės dievinantis septyniolikmetis Alenas Strengas šešiems iš jų metaliniu virbu išdūrė akis. Šio nusikaltimo ir jaunuolio užsisklendimo savyje priežastis aiškinasi vaikų psichiatras. Jiedu kartu išgyvena svarbiausius Aleno vaikystės epizodus (juose veikia religijos fanatikė motina, ateistas tėvas ir pirmoji vaikino meilė Džilė), stipriausiai paveikusius psichinę jaunuolio griūtį. Seanso metu išaiškėja keistas jaunojo Aleno potraukis žirgams, balansuojantis tarp savotiško religinio fanatizmo ir fizinio geismo įsivaizduojamai žirgo pavidalo dievybei – Equus.

Bandant suvokti iki beprotybės keistą, nusikalstamą poelgį, per psichoterapinį nagrinėjimą, žiūrovas vedamas vis giliau ir giliau: į pirmapradį ryšį su gamta, šeimos tarpusavio santykius, aistros ir geismo paslaptį… Pjesės gilumą, aštrumą ir intymumą padeda išjausti itin subtiliai sukurtos dekoracijos, muzikos ir vaizdų elementų persipynimas. Šis dviejų dalių veiksmo spektaklis aprėpia kelių žmonijos kartų tradicijas, išgyvenimus, požiūrį į savo paties ir šalia esančių pasaulius mumyse. Kaltės, nežinomybės, atsakomybės jausmas užgriūva ne tik pjesės herojus, bet ir žiūrovus…

PAPILDOMĄ INFORMACIJĄ APIE SPEKTAKLĮ GALITE RASTI ADRESU: koncertusale.lt ir teatrasmenas.lt

Bilietai platinami bilietai.lt (bilieto kaina 9 eurai).

Teatras „Menas“ suteikia galimybę įsigyti bilietus grupėms (daugiau nei 4 žmonės) žemesne kaina per įgaliotą atstovą Klaipėdoje (bilieto kaina 6 eurai).

Dėl bilietų rezervavimo ir įsigijimo: skambinti telefonu 8-614 17247 arba kreiptis el.paštu aiva.teatras@gmail.com.

IKI ŠILTO IR JAUKAUS SUSITIKIMO!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.