Šalies darbo biržose – atvirų durų dienos moksleiviams
0 (0)

vasaros-darbai

Gegužės 12 d. – birželio 12 d. šalies teritorinėse darbo biržose ir 22 jaunimo darbo centruose vyks atvirų durų dienos moksleiviams. Informaciniai renginiai jaunimui bus organizuojami pasitelkiant socialinius partnerius teritorijose – darbdavius, jaunimo reikalų koordinatorius savivaldybėse, atvirų jaunimo centrų, Valstybinės darbo inspekcijos, nevyriausybinių jaunimo ir savanorių organizacijų atstovus. Moksleiviai informaciniuose renginiuose, seminaruose ir profesinio orientavimo užsiėmimuose bus supažindinami su darbo rinkos situacija ir jos aktualijomis, įsidarbinimo ir užimtumo galimybėmis, aptariamos profesijos pasirinkimo ir karjeros planavimo temos, taip pat konsultuojami individualiai.

„Praėjusių metų patirtis akivaizdžiai parodė, kad darbo biržos organizuojami atvirų dienų renginiai mokiniams yra aktualūs ir reikalingi, nes sulaukė didelio jų dėmesio visoje šalyje. Informacija apie darbo pasaulį – daugumai tai visiškai naujos žinios ir patirtis, todėl į renginius kviečiami kompetentingi įvairių įstaigų atstovai ir darbdaviai, kad pateiktų moksleiviams naudingų žinių juos dominančiais klausimais. Darbo rinkos aktualijų žinojimas padės būsimiems darbo rinkos dalyviams ne tik susipažinti su esama situacija ir palengvins trumpalaikio darbo paieškas vasarą, bet, tikimės, turės įtakos planuojant ir savo tolesnę karjerą”, – pažymėjo Lietuvos darbo biržos direktoriaus pavaduotojas, laikinai vykdantis direktoriaus funkcijas, Alvydas Puodžiukas.

Visą mėnesį vyksiančiuose renginiuose ir susitikimuose su profesionalais moksleiviai turės progą išsiaiškinti, kokios darbo galimybės vasaros metu ir paklausios profesijos vyrauja šalies bei vietos darbo rinkoje, kaip ieškoti darbo, kokius teisinius aspektus būtina žinoti įsidarbinant asmenims iki 18 metų. Teminiuose karjeros planavimo seminaruose bus aptariami būsimos karjeros planavimo klausimai, savanorystės ir kitos laisvalaikio užimtumo galimybės, padedančios įgyti bendrąsias ir socialines kompetencijas.

Seminaruose moksleiviams bus pristatytos darbo pokalbio, įsidarbinimo dokumentų rengimo, profesinio orientavimo temos, išsamiau gvildenami asmens vertybinių nuostatų, interesų bei veiksnių, skatinančių arba trukdančių įsitvirtinti darbo rinkoje klausimai.

Lietuvos darbo birža kviečia visos šalies moksleivius aktyviai dalyvauti atvirų durų dienose ir naudotis galimybe nemokamai gauti informaciją darbo rinkos, darbo paieškos, darbo teisės klausimais ir susipažindinti su darbdavių poreikiais bei tolesnės savo karjeros galimybėmis. Dėl dalyvavimo renginiuose prašome kreiptis į savo gyvenamos teritorijos darbo biržą arba Jaunimo darbo centrą.

Aktuali informacija moksleiviams dėl darbo vasaros metu skelbiama:
http://www.ldb.lt/jaunimui/ieskantiems/Puslapiai/moksleiviams.aspx
Kaip moksleiviams ieškoti darbo pasiūlymų LDB svetainėje:
http://www.ldb.lt/jaunimui/ieskantiems/Documents/studentams.pdf

Informuojame, jog nuo 2014 m. gegužės 1 d. įsigaliojo naujas Vyriausybės nutarimas dėl moksleivių sezoninių darbų. Naujomis nuostatomis praplečiamos vaikams galimų dirbti lengvų darbų sritys, nesumažinant dirbančių vaikų saugai ir sveikatos apsaugai taikomų reikalavimų. Numatyta, kad vaikai nuo keturiolikos metų gali dirbti lengvus darbus kultūros, meno, sporto, reklamos, prekybos, apgyvendinimo ir maitinimo, paslaugų, informacijos ir ryšių, finansinėje ir draudimo, administracinėje ir aptarnavimo, namų ūkio, žemės ūkio srityse.

Nutarimas: https://www.e-tar.lthttp://www.socmin.lt

Valstybinės darbo inspekcijos aktuali informacija:
http://www.vdi.lt/Tekstai/

Pasibaigus akcijai birželio mėnesį, mokiniai ir toliau galės lankytis šalies jaunimo darbo centruose, kuriuose specialistai suteiks jiems rūpimą informaciją.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.