Šeimos studija „Esu šalia“
0 (0)

seima

Šeimos studija „Esu šalia” yra apie mus, mamas ir tėčius, bei apie mūsų stebuklus, kurie mūsų gyvenimą pripildo prasmės. Norisi jaustis pakiliai kuo ilgiau? Neramina klausimas, kodėl būti tėvais kartais būna taip sunku? Smalsu, kokiais užaugs mūsų vaikai ir ką galime padaryti, kad rezultatas būtų džiuginantis? Ateikite! Drauge ieškosime atsakymų, kalbėsimės, piešime, žaisime, gal net pasakas seksime.

Susitikimų temos:

  • Laimingi tėvai augina laimingus vaikus (kalbėsime apie mamos, žmonos, moters vaidmenis; kodėl svarbu geriau pažinti save; ko vaikai mokosi stebėdami mamą/tėtį, tėvų tarpusavio santykius).
  • Kalbos galia (susitikimas apie tai, kad patys vaikams prišnekam būtų ir nebūtų dalykų; apie nuoseklumą; apie padrąsinimą ir kuo tai skiriasi nuo pagyrimų).
  • Paslaptingas žaidimų pasaulis (kuo ypatingas yra žaidimas; kodėl verta ir prasminga prisijungti prie žaidžiančio vaiko; gydančioji žaidimo galia).
  • Statom namą kuo tvirtesnį (aptarsime, kodėl vaikams yra būtinos ribos, kodėl jos yra saugumo garantas; kaip jas brėžti empatiškai; kam reikalingos taisyklės ir kas jas nustato).
  • Skriski ragana ant šluotos (buvimas šalia (time-in) yra alternatyva bausmėms (time-out); kas tai ir kaip tai veikia; kodėl reikia vengti bausmių, rėkimo, mušimo ir pan.).
  • Nešuosi kuprinę kasdien vis pilnesnę (vaiko emocijos ir elgesys, kaip tai susiję; audrų ir isterijų prevencija).
  • Bijai vilko, neik į mišką (nerimas ir baimės; kaip jos atsiranda ir ką su tuo daryti).
  • Kas? Kur? Kaip? Kodėl? (klauskite, klauskite, klauskite; kuo daugiau klausimų, tuo daugiau atsakymų galėsime vieni kitiems padovanoti; o dovanoti juk šitaip gera).

Į susitikimus kviečiame šeimas, auginančias mažutėlius nuo nulio iki trejų metų, nes sklandi pradžia yra pusė darbo.

Iki malonaus susitikimo!
Vilma Petrikienė
Tėvystės paskaitų lektorė, Individualiosios psichologijos konsultantė, dviejų vaikų mama.

Šeimos studijos „Esu šalia” užsiėmimų ciklą sudaro 10 susitikimų, kurių kiekvieno trukmė – 60 min. Užsiėmimai vyks antradieniais nuo 10.00 val., vaikų ugdymo ir laisvalaikio studijoje „Mažieji stebuklai“ I. Šimulionio g. 5., Vilnius. Smulkesnė informacija ir registracija www.maziejistebuklai.lt, maziejistebuklai@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.