Sveikatos formulė pagal Dainių Kepenį
0 (0)

28 Jan 2015 --- Mothers jogging in park with pushchairs --- Image by © Romona Robbins Photography/Corbis

Foto © Romona Robbins Photography/Corbis

Palangos sveikatos mokyklos įkūrėjas Dainius Kepenis tikino, kad gausėja žmonių, kurie vertina aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Žmonės supranta sveiko maisto reikšmę, supranta, kad kūnas turi ir sielą, kurią taip pat reikia pasotinti:

„Vasara dažnam tai atostogų metas. Kada, jei ne per atostogas, galima prasmingai pailsėti, galbūt net pakeisti gyvenimo būdą. Tikras poilsis ir yra tada, kai pakeiti viską – gyvenamas patalpas, tam tikras aplinkybes, net elgesį. Tie, kurie tai supranta, iš tikrųjų ir pailsi. Kad kaip būtų keista, gaila, bet daugybė žmonių grįžta iš Palangos dar labiau nuvargę ir išpampę, nes „ilsėjosi“ kurorto baruose“.

Antra vertus, pasak pašnekovo, jis pastebi, kad gausėja žmonių, kurie vertina aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Žmonės supranta sveiko maisto reikšmę, supranta, kad kūnas turi ir sielą, kurią taip pat reikia pasotinti, išmoko taisyklingai kvėpuoti, išmoko medituoti:

„Bet tokių, deja, yra ne daugiau, kaip 5 procentai. Likusiems savo atostogas reikia panaudoti susivokimui, kad yra ir kitoks gyvenimo būdas, kai galima gyventi be televizoriaus, alaus, mėsainių ir kitų gardėsių. Jeigu bent per atostogas žmogus to atsisakytų, pakentėtų, pakeistų maistą, aktyviau pajudėtų, pasimankštintų, pavažinėtų dviračiu, galima būtų pakeisti ir savo požiūrį, ir savo gyvenimo būdą. Visiems linkėčiau atostogas panaudoti toms savo mąstymo ir savo elgesio permainoms. Nė vienas dar nepasigailėjo, tai padaręs“.

Pasak Palangos sveikatos mokyklos įkūrėjo čiar eikalingas visas kompleksas priemonių. Jeigu žmogus pakeičia tik savo mitybą arba tik aktyviau juda, mankštinasi, pokyčių reikia laukti žymiai ilgiau.

„Bet jeigu jis naudoja visą vadinamąjį holistinį kompleksą priemonių, rezultatai pasirodo žymiai greičiau. Tame komplekse turi būti būtinai skirta laiko judėjimui. Čia galima vadovautis paprasta formule – 5-30-120. Tai reiškia – ne mažiau,kaip 5 kartus per savaitę, ne mažiau, kaip po pusę valandos, pakėlus pulsą iki 120. Ir tai jau būtų tas minimumas, kuris išjudintų iš sąstingio sąnarius ir raumenis. Taip pat labai svarbu pakeisti mitybą. Pirmiausia pradėti kramtyti maistą 2 ar 3 kartus ilgiau, nei buvom įpratę, pakeisti augalinio ir gyvulinio maisto santykį – bent 3 daržovės, 5 vaisiai per dieną. Taip pat reikėtų įprasti kas rytą apsilieti vandeniu, kurio temperatūra 10-12 laipsnių. Būtina stebėti savo kraujospūdį, pulsą, svorį. Būtini kvėpavimo pratimai, reikia išmokti pabūti ramybėje, pamedituoti. Taigi, toks holistinis gyvenimo būdas per mėnesį tampa kasdienybe ir gyvenimas pasikeičia iš esmės,“- kalbėjo D. Kepenis.
.
„Ryto espresso“ / ziniuradijas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.