Trūksta kūrybinių įžvalgų? Permiegokit su užduotim ir… kvapais
0 (0)

kurybines-idejosNors frazės “reikia permiegoti su užduotim” ar “permiegoti su idėjomis” (- “I need to sleep on it”) gali skambėti, kaip tingus atidėliojimas, tame yra racijos – pasąmonė pajėgi atlikti šimtus, tūkstančius kartų daugiau procesų nei mes tai sugebame daryti sąmoningai. Tad, kaip paradoksaliai tai beskambėtų, miegant įmanoma būti produktyvesniu nei aktyviai dirbant. Klausimas tik, ar mes galim įtakoti, kokias užduotis pasąmonė narplios mums miegant? Pasirodo, kad galim.

“Journal of Sleep Research” skelbiamas tyrimas, kurio metu 49 tiriamieji turėjo sugalvoti kuo daugiau inovatyvių ir naudingų sprendimų, kurie paskatintų savanorystę. Vis jie, prieš eidami miegoti, žiūrėjo filmą apie savanorystę. Skirtumas tik tas, kad viena grupė filmą žiūrėjo neutralaus kvapo aplinkoje, o kitos dvi – patalpoje skleidžiant apelsinų-vanilės kvapą. Atitinkamai pirmoji grupė miegojo neutralaus kvapo aplinkoje, antroji naujo kvapo, o trečioji – to paties kvapo (apelsinų-vanilės), kuris buvo naudojamas ir filmo peržiūros metu.

Kitą dieną kiekvienos grupės atstovų sugalvotas idėjas vertino ekspertai. Rezultatas – apelsinų-vanilės kvapo grupė (kuri ir miegojo, ir filmą žiūrėjo esant tam pačiam kvapui) sugalvojo daugiau kūrybiškų sprendimų. Be to, jie geriausiai “atspėjo”, kurie jų sprendimai yra kūrybiškiausi.

Konkretus kvapas tyrime ar praktikoje, žinoma, neturi reikšmės – svarbu, kad tai būtų tas pats kvapas. O bendras tyrimo reziumė akivaizdus – kvapas naudotas užduoties narpliojimo metu, atkartotas miego metu, gali suveikti, kaip jungiklis, pasąmonės srautus nukreipiantis reikiama linkme.

Šaltinis: dansu.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.