Tyrimas: vaikams žaisti kompiuterinius žaidimus – naudinga
0 (0)

zaidimai

Nemažai tėvų yra šventai įsitikinę, kad kompiuteriniai žaidimai jų vaikams kenkia, ir dėl to sunku ginčytis, jei vaikai priešais ekraną praleidžia valandų valandas. Vis tik laikas nuo laiko pasirodo tyrimų, kurie kalba apie įvairius kompiuterinių žaidimų privalumus. Aišku, jei visa tai „vartojama“ saikingai.

Dar vienu tyrimu šioje srityje tapo Oksfordo universiteto mokslininkų darbas (Daily Mail). Eksperimente dalyvavo beveik 5 000 vaikų. Buvo lyginami prie kompiuterinių žaidimų neprisiliečiantys vaikai su tais, kurie per dieną šiam užsiėmimui skirdavo daugybę valandų.

D. Britanijoje maždaug trys ketvirtadaliai gyventojų iki 18 metų amžiaus žaidžia kompiuterinius žaidimus bent kartą per dieną. Sprendžiant iš tyrimo rezultatų, didžiausią naudą gauna tie, kurie prie žaidimų praleidžia nemažiau vienos valandos. Tokių vaikų komunikabilumo lygis buvo aukščiausias, jie labiausiai patenkinti gyvenimu, turi mažiau emocinių ir hyperaktyvumo problemų.

Neigiamas žaidimų poveikis buvo aptiktas pas tuos, kurie prie žaidimų per dieną praleidžia daugiau 3 valandų. Tokių vaikų yra maždaug 10-15%, jų gebėjimas prisitaikyti prie įvairių gyvenimiškų aplinkybių yra žemesnis. To priežastis labai paprasta: skiriama mažiau laiko socialiniam ir fiziniam aktyvumui.

Mokslininkai pažymi, kad tyrimu labiau siekta atsakyti į socialinius ir psichinius aspektus. Kalbant apie regėjimą ir kūno laikyseną, vargu ar kas nors ims neigti, kad daugybę valandų trunkantis sėdėjimas priešais ekraną daro neigiamą poveikį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Komentatorius parašė:

    Galima sutikti, kad kompiuteriniai žaidimai nėra vien tik blogis. Jie lavina loginį mąstymą, padeda vystyti strategijas, reakciją. Tačiau, kai žaidimai perauga į gyvenimo būdą, o ne pramogą, čia jau rimta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.