Užsienyje globoti vaikus – įprasta, Lietuvoje tą daro tik keistuoliai ir dėl pinigų?
0 (0)

„Kuomet Lietuvoje pasakai, kad globoji vaikus, į tave žiūri kaip į keistuolę, tylomis kaltina, kad tai darai dėl pinigų arba šiaip neaišku kokiais įtartinais tikslais“,- tvirtina šešis mažamečius iš vaikų namų paėmusi globon ponia Vaiva.

isivaikinimasŠiluma ir namais nusprendusi pasidalinti mama sako, kad sunkiausia buvo pačioje pradžioje, kai abu su vyru globojo 2 mergaites ir dirbo. Tuomet visur suspėti tikrai būdavo nelengva. Tačiau vėliau meile norėjosi dalintis su daugiau likimo nuskriaustų vaikų.

„Esu pedagogė ir socialinė darbuotoja, tad dirbau su tomis mamomis, iš kurių vaikai paimami dėl priklausomybių. Niekada jų nesmerkiau, nes suprantu jas ir mačiau, kaip joms sunku ir kaip jos gailisi. Tik štai bedirbant tokį darbą, manęs niekada nepalikdavo mintis, kad dar bent vieną vaiką tikrai pasiimsiu į savo šeimą, jei tik bus galimybės“, – šypsojosi ji. Laikui bėgant į namus sugužėjo jų visas būrys.

Šio šeštadienio laidoje 9.30 val. per LNK laidą „Padėkime augti“ ponia Vaiva pasidalins įspūdžiais iš savo gausios šeimos kasdienybės ir patars tiems, kas tylomis mąsto apie vaikelio globą arba neseniai tokią gyvenimo dovaną jau yra gavęs.

Laidoje kaip visuomet patarimai mamoms. Žindymo sunkumus patiriančios moterys išgirs tai, ką svarbiausią reikia žinoti apie pientraukius. O visus suerzintus ir pavargusius nuo vabzdžių išdaigų, laida pakvies pasiklausyti, kaip išvengti nepageidaujamų, šių padarų platinamų ligų ir gydyti įkandimus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.