Vaikai su negalia – bėgime už pasaulio varginguosius
0 (0)

UNICEF vaiku begimas

„Norime būti gyvenimo dalyviais, ne tik stebėtojais“, – taip vaikų su negalia apsisprendimą dalyvauti UNICEF organizuojamame 500 m bėgime komentavo bendrijos „Viltis“ įkūrėja ir direktorė Dana Migaliova.

Į rugsėjo 14 d., sekmadienį, vyksiantį UNICEF bėgimą už vargingiausių pasaulio šalių vaikus jau užsiregistravo apie aštuonis šimtus 2–12 m. amžiaus dalyvių. Apie 20 jų – su negalia. Jie, kartu su lydinčiais asmenimis, ir pradės šį, jau ketvirtąjį, bėgimą.

Kiekviena auka – išsigelbėjimas trims vaikams

„Daugybę metų neįgaliesiems padėjo ir juos rėmė visas pasaulis, todėl labai džiaugiuosi, kad naujoji tėvų bei jų atžalų karta yra pasirengusi ne tik imti, bet ir duoti“, – sakė D. Migaliova.

Šių metų UNICEF bėgimu siekiama atkreipti dėmesį į alkio problemą. Pasak UNICEF Lietuva vykdomosios direktorės Jovitos Majauskaitės, nors pasaulyje yra užtektinai maisto pavalgyti visiems vaikams, milijonai jų vis dar eina miegoti alkani. Daugelyje pasaulio vietų situacija yra tokia prasta, kad mamos skaičiuoja ne savo atžalų metus, o gyventi jiems likusias dienas. Šiuo metu 20 milijonų vaikų iki 5 metų yra visiškai išsekę dėl prastos mitybos. Kiekviena diena jiems gali būti paskutinė.

„Iš registracijos mokesčio surinktos lėšos bus skirtos specialiam, proteinais prisotintam maistui, skirtam trečiųjų pasaulio šalių vaikams“, – pasakojo J. Majauskaitė.

Apie bėgimą – vaikų lūpomis

Pernai metais vykusiame UNICEF bėgime dalyvavo apie 1000 mažųjų. Lietuviai vaikai apie dalyvavimą bėgime atsiliepė taip:

„Dalyvavau bėgime, nes nenoriu, kad vaikai mirtų… Noriu, kad jie užaugtų ir galėtų mokytis“, – kalbėjo pernai metų maratono dalyvė, aštuonmetė Beatričė.

„Bėgau, bėgau, ir davė medalį!“, – džiaugėsi trimetė Mėta.

„Buvo labai sunku bėgti, todėl ir medalis iš tikro aukso. Kuo daugiau vaikų bėga, tuo daugiau pinigėlių vaikiukams bus“, – taip atrodo renginio idėja, žvelgiant septynmetės Giletos akimis.

Kiekvienas, užsiregistravęs bėgime, už dalyvio mokestį gaus UNICEF marškinėlius ir medalį – tokiu būdu vaikai galės jaustis nugalėtojais, prisidėjusiais prie bendro, gražaus tikslo.
Medalius vaikams įteiks garsūs šalies žmonės, tarp kurių – aktoriai Giedrius Savickas, Virginija Kochanskytė ir nemažai žinomų sportininkų – Virgilijus Alekna, Jevgenijus Šuklinas, Egidijus Balčiūnas.

Bėgimas, vyksiantis Vilniuje, Gedimino pr. ir Odminų g. kampe, prasidės 13 val.

Registruotis į bėgimą galima iki rugsėjo 12 d., penktadienio. Registracijos forma:http://www.unicef.lt/unicef-vaiku-begimo-registracija/

Daugiau apie UNICEF bėgimą: http://www.unicef.lt/unicef-vaiku-begimas-2014/

Apie UNICEF

UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.