Vien meilės neužtenka?
0 (0)

laiminga-pora

Vieno seminaro skirto porų santykiams metu vedantysis padalijo auditoriją pusiau ir paprašė vyrus stoti vienoje pusėje, o moteris kitoje.

– Paprašysiu jus pasirinkti vieną iš dviejų blogybių, – kreipėsi jis į dalyvius. – Jei reikėtų rinktis: ar jaustis vienišiems ir nemylimiems, ar nevertinamiems ir negerbiamiems, ką pasirinktumėte?

Tada seminaro vedėjas nuėjo į vyrų pusę:
– Nagi, vyrai, kurie verčiau rinktųsi jaustis vieniši ir nemylimi?

Pakilo rankų jūra, o moterys savo pusėje net aiktelėjo iš nuostabos. Tada vedėjas paklausė, kurie vyrai sutiktų jaustis negerbiami. Pakilo vos kelios rankos.

Kai atėjo laikas pasirinkti moterims, priblokšti buvo vyrai. Dauguma moterų rinkosi verčiau jaustis mylimomis nei vertinamomis, kitaip tariant, priešingai nei vyrai.

Ką tai reiškia?

Nors daugeliui moterų tai gali pasirodyti nesuprantama, tačiau vyrų poreikis jaustis gerbiamiems ir įvertintiems, ypač savo moters, yra toks stiprus, kad trys iš keturių verčiau rinktųsi jaustis nemylimi nei negerbiami ar nevertinami. Kitaip tariant, jei vyras būtų verčiamas rinktis, jis atsisakytų žmonos meilės, jei tik mainais jaustų jos pagarbą.

Štai didesnės imties apklaustų vyrų rezultatai:

apklausa

Įdomu tai, kad dauguma moterų greičiausiai tikrai gerbia savo vyrus, tačiau labai dažnai jų žodžiai ar veiksmai rodo priešingai, nors jos to ir nenori!

Turbūt ne viena moteris yra visiškai suglumusi, kai jų vyras joms piktai atkirto, o jos nė nenutuokė kodėl. Ką aš bloga pasakiau? Tai daugeliui moterų pažįstamas jausmas.

Kaip paaiškėjo, dažnai tai ir yra susiję su vyrų pagarbos poreikiu. Jei moteris pykstasi su savo vyru, ar galima jai palūžti ir apsiverkti? Dauguma moterų atsakytų teigiamai. O dabar užduokime kitą klausimą: ar, jūsų nuomone, toje pačioje situacijoje galima vyrui įtūžti? Tikėtina, kad didesnė dalis moterų, tokioje situacijoje nuspręs, kad vyras nesivaldo arba elgiasi netinkamai.

Tačiau yra ne visai taip. Partneriams susipykus, ašaros yra moters reakcija, jei ji jaučiasi nemylima, o pyktis yra vyro atsakas į nepagarbą.

Galima neabejoti, kad jei vyras pyksta dėl kažko, greičiausiai moteris kažką pasakė ar padarė, kas privertė jį pasijusti pažemintam.

Daugiau kaip 80 procentų vyrų – keturi iš penkių – teigė, kad barnio įkarštyje jie dažnai jaučiasi negerbiami. Tuo tarpu moterys, rauda, nes jaučia, kad „Jis manęs nemyli!”.

statistika

Besąlygiška pagarba

Kaip moterys nori, kad vyrai jas besąlygiškai mylėtų, netgi tada, kai jos neatrodo ypač mielos, taip ir vyrai nori, kad jiems būtų rodoma pagarba nepriklausomai nuo to, ar tą akimirką jie pateisina lūkesčius, ar ne.

Šiuolaikinėje kultūroje dominuoja meilė. Kaip toje bitlų dainoje – „Reikia tik meilės”. Žmonės įtikėjo, kad meilė turi būti besąlygiška. O štai pagarbą reikia užsitarnauti. Tuo tarpu vyrams reikia besąlygiškos pagarbos – jie nori būti gerbiami už tai, kas jie yra, nepriklausomai nuo jų veiksmų.

Dažnai moterys sako „Myliu”, bet kartu siekia kontroliuoti situaciją. Deja, vyrai tai supranta kaip nepagarbą ir nepasitikėjimą jais.

Tai pasirinkimas!

Kartais pora įstringa beprotiškame rate, nenusisekusiame cikle, kai vyras nerodo pakankamai meilės, todėl moteris nerodo pakankamai pagarbos, todėl jis jaučiasi įsižeidęs ir nerodo meilės… ir taip toliau be galo. Galima apsispręsti šį ratą sustabdyti.

Vyrui labai svarbu žinoti, kad moteris pasirinko jį gerbti – kitaip tariant, nusprendė juo pasitikėti, jį vertinti, juo gėrėtis ir tikėti.

Pasirinkimas sąmoningai parodyti savo vyrui pagarbą, o vyrams, savo moteriai meilę, gali iš pagrindų pakeisti poros santykius. Tai patvirtina tūkstančiai istorijų, kai užteko vien tokio pasirinkimo.

Pagal:
Shaunti Feldhahn (2014) „Tik moterims: tai, ką turite žinoti apie vyrų vidinį pasaulį”, 21-27 psl.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.