Ypatingo patyrimo konsteliacijų seminaras su dr. Dan Booth Cohen
0 (0)

fonas

dr. Dan Booth Cohen (JAV)

Jo kilmės šaknys ir Lietuvoje

JAUČIANT MYLINČIĄ LIETUVOS SIELĄ.
SUSIGRĄŽINTI LAIMĘ.

Istorinės šeimos, giminės ir tautos žaizdos. Atsistatymas gyvenimui

VILNIUJE, gegužės 31 d. (šeštad.), 9-18 val.

Gedimino pr. 52/1, viešbutis RATONDA

(Seminaro adresas gali keistis priklausomai nuo dalyvių skaičiaus.
Apie tai visus užsiregistravusius informuosime el.paštu)

– Tiems, kurių šeimose vis vyksta nesuprantamos kovos, gyvenime trūksta prasmės.

– Tiems, kurie jaučiasi svetimi, be vietos šeimoje ir Lietuvoje. Jų tėvams ir artimiesiems.

– Tiems, kurie patiria politinę ar tautinę nesantaiką

šeimoje, giminėje, visuomenėje.

– Tiems, kuriems trukdo kiti ir kitokie, gyvenantys Lietuvoje.

– Tiems, kuriems Lietuva yra „vargo ir neteisybės šalis”.

– Ieškantiems laimės svetur – emigrantams, emigrantų šeimoms.

– Politikams, politinių judėjimų dalyviams.

– Tautinių mažumų atstovams.

Visiems, norintiems jaustis Lietuvoje, kaip Savo šalyje ir šeimoje

– kuri mane stiprina,
– kuriai aš reikalingas.

Kodėl nerandame santarvės ir vietos savo šalyje, savo tėvų šalyje ir šeimoje? Kodėl net savo gimtinės kartais nelaikome savąja šalimi, o savo giminės – savo šaknimis? Kodėl kartais išrinkti tautos atstovai tampa lyg svetimais? Kodėl pritrūksta valios, jėgų, santarvės? O juk kartais sakoma: „Savo namuose ir akmenys, ir medžiai palaiko, stiprina”. Kur ta stiprybė, santarvė ir dvasia kurti ir džiaugtis gyvenimu savo šeimoje, savo šalyje? Šalyje kuri mums davė gyvenimus arba kuri mus priėmė?

Tiriant gilius žmogaus, giminių, tautų sielos labirintus psichologiniu-sisteminiu būdu, pamatoma, kad dažnai tai yra istorinių traumų palikimas. Šalies politinės kovos, tautų nesantaikos, tremtys, karai, pažeminimai – net ir po kelių ar keliolikos dešimtmečių gali vis dar gyventi žmonių pasąmonėje, būti perduoti kaip palikimas vaikams ir anūkams, kurie gimė jau vėliau.

Šių įvykių dalyviai vis dar pergyvena nuoskaudas, o vaikams sunku rasti savo vietą šalyje, tarp kitaip mąstančių ar kitų tautų atstovų. Arba visąlaik kovojama prieš kitus – „savus ar svetimus” ir visada atsiranda jausmai, pretekstai, kurie tai kursto. Dažnai tai vyksta net ir šeimos, giminės viduje. Vyras prieš žmoną, vaikai prieš tėvus, broliai prieš seseris. Arba vaikai bendrauja, tuokiasi su tais žmonėmis, dėl ko tėvams būna skaudu.

Mūsų šalis Lietuva talpina savyje visus. Ir kaip rodo kai kurių pasaulio šalių patirtis – visgi praeities įsiskaudinimai gali baigtis. Galima įsijungti į gyvenimą ir rasti savo vietą savo šeimoje ir šalyje, kuri tapo gimtine ar mus priėmė. Pasijusti reikalingais. Ir mes patys tuomet kitaip jaučiame savo vertę, savo „žemę po kojomis”, kitaip imamės darbo, atsakomybės. Nes turime čia savo teisingą vietą. Tuomet ir valdžia jaučia atsakomybę už savo šalį ir žmones kitaip.

Tai įmanoma. Šie procesai yra universalūs įvairiose tautose.

Todėl kviečiame priimti žymaus specialisto dr. Dan Booth Cohen patirtį,

sukauptą įvairiose šalyse ir tautose.

CohenDr. Dan Booth Cohen. Žinomas pasaulyje psichologas, mokslų daktaras ir sertifikuotas sisteminių konsteliacijų specialistas. Trisdešimt jo profesinės veiklos metų apima ir sėkmingo verslininko karjerą, ir tarptautinio taikos aktyvisto veiklą, ir vadovavimą grupėms, kurių specializacija – konfliktų sprendimas ir prievartos prevencija. 2000-aisiais atradęs konsteliacijas, Dan tarsi „atrado pamestą įrankį iš taikdario krepšelio”.

Dirbdamas įvairiose šalyse, jis nukreipė savo unikalius gebėjimus ir matymą į žmonių – tiek atskirų asmenų, tiek grupių, išsilaisvinimą nuo istorinių traumų palikimo. Gydė pačiuose giliausiuose sluoksniuose esančias žmonių ir visuomenės grupių žaizdas. Jo darbo pobūdis, padaro konsteliacijas akivaizdžiomis ir labai giliomis. Dr. Cohen yra knygos „Aš laikau tavo širdį į savojoje: šeimos konsteliacijos patirtis kalėjime” autorius, o taip pat daugelio mokslinių straipsnių ir knygų skyrių autorius. Jis turi ir asmeninį santykį su Lietuva. Jo žydų kilmės senelis gimė Lietuvoje 1890 metais.

Apie konsteliacijas-išdėstymus

Sisteminės konsteliacijos – tai profesionalus, gilų įspūdį paliekantis psichologinis-terapinis metodas. Per gyvą paveikslą, sustatomą iš grupės dalyvių, galima pamatyti, kaip mūsų šiandieninis gyvenimas, sunkumai, mūsų jausmai, kančia ir džiaugsmas, laimė ir nelaimė yra persipynę su mūsų šalies, tautos, tėvų ir protėvių istorija. Kokią reikšmę dabar tai turi visai mūsų visuomenei, šeimai, giminei ir mūsų vaikams. Tai asmens ir netgi visos šeimos santykius, jausmus, sielą gydantis ir transformuojantis procesas.Per bendruomenių atstovus – kaip per vienos žmonių sistemos narius galime pažinti emocinius, jausmų procesus pačioje bendruomenėje, rasti ir pajausti gerus sprendimus sunkumams pašalinti.

Tai ypatinga patirtis ir atradimai, naujas supratimas ir žinios, tiek savo situaciją tiriančiam dalyviui, tiek stebėtojui.

Iš dalyvių atsiliepimų poseminaro su dr. Dan Booth Cohen:
https://www.youtube.com/watch?v=BmdN8jXhtvc

„Dan yra subtilus bei nuolankus, ramus ir intuityvus. Jis yra puikus mokytojo, kuris geriau pasako mažiau nei kalba per daug, pavyzdys. Jo kvalifikacija konsteliacijos išdėstyme – iš tiesų nepaprasta. Ir tai veikia ypač gydančiai, transformuojančiai. Tai labai įžvalgu, o kai kuriais atvejais tiesiog nepaprastai įspūdinga, sukrečia mąstymą. Tai yra didžiulė patirtis ir aš labai rekomenduoju tai patirti kiekvienam.”

Dr. Dan Booth Cohen. Trys sąmonės lygmenys.

https://www.youtube.com/watch?v=wVE1cCQ1zAM

…Taigi kiekvienas turime ir suvokiame savo asmeninę sąmonę, asmeninę patirtį, savo atmintį. Mes taip pat turime suvokimą apie tam tikrą mūsų kolektyvinę sąmonę. Taip pat yra tarpinė sąmonės dimensija, labai gerai žinoma tarp kultūrų buvusių iki mokslo atsiradimo. Ši dimensija vadinama paveldėtu protu. Tai yra ne ta atmintis, kuria mes patys turime, o atmintis, kuri atėjo pas mus per mūsų tėvus, senelius, prosenelius. Taigi tai yra atmintis kelių giminės kartų gyvenimo grandinės ir ten įvykusių įvykių, o ypač dramų, kurios buvo grėsmingos žmonių išlikimui. Ir tai paliko įspaudą kolektyvines atminties lauke. Dėl to mes kaip individai – jų palikuonys taip pat turime šios patirties įspaudą kuris veikia mus ir šiandien. Ir tai taip pat yra mūsų kentėjimų priežastis, kurių mes patys tiesiogiai suprasti nebegalime. Konsteliacijos (išdėstymo) procesas gali parodyti šį paveldėto proto aspektą, glūdintį mumyse. Ir iš tiesų atvesti mus į sąmoningą suvokimą bei duoti galimybę pakeisti tai, išsilaisvinti iš šių kentėjimų. Tuomet mes daugiau nebūsime su tuo sunkiu giminės palikimu, kuris dabar jau yra nebenaudingas mums.”

Dr. Dan Booth Cohen. Paveldėtas protas.

https://www.youtube.com/watch?v=YBE2w4wp3f0

…Kaip aš su tuo dirbtu? Asmuo ateina pas mane su klausimu, situacija ar problema, kuri yra jį prislėgusi, labai sunkiai prislėgusi arba iš tiesų trikdo jo gyvenimo kokybę. Kartais tai nutinka su klientų vaikais – taigi jis ar ji turi vaiką, kuris tiesiog gimsta neramus, nors gyvenimo sąlygos yra labai palankios bei komfortiškos, nėra kokių nors didelių sutrikdymų, vaikas gyvena klestinčioje šeimoje. Tačiau šeimoje vaikas yra pilnas nerimo, baimės ar besielgiantis destruktyviai. Suaugę turi tam tikrą juos sunkinantį jausmą, kuris gyvena juose, tačiau tas jausmas nėra jų pačių jausmas. Naudodami konsteliacijos metodą, mes galime rasti asmenį jų gimines linijoje, kuriam iš tiesų priklauso tas jausmas ir galime atrasti atsakymą – kas iš tiesų jam atsitiko. Ir kodėl tas nerimas vis dar aktyvus ir yra perduodamas per kartų kartas. Naudojant konsteliaciją galime tai atpažinti ir iš tiesų šį žmogų išlaisvinti, o tas nerimas gali pasitraukti.”

„Šiame seminare padėsiu dalyviams susijungti su „mylinčia Lietuvos siela” (tai savo gelmėje turi visos šalys). Naudojant konsteliacijas, kaip ceremoniją, visus grupės dalyvius pakviesiu pateikti savo rūpesčius, viltis, vidines kovas ir gyvenimo situacijas, pergyvenimus. Tuo remdamasis, visus dalyvius pakviesiu įsijungti į konsteliacijų lauko erdvę, patirti judėjimą joje. Dirbdamas su įžvalgomis, pasiūlysiu judesius, frazes ir veiksmus, kad dalyviai patirtų žymiai gilesnį emocinį ir didesnį procesų pažinimą. Istorinių, kultūrinių, politinių ir ekonominių veiksnių sąskambio akivaizdoje, patirsime kaip mūsų sąmonė amžiams įsišaknija šioje šalyje.”

Dr. Dan Booth Cohen

Seminaras vyks anglų kalba, bus verčiama į lietuvių kalbą.

Dr. Dan Booth Cohen savo patirtimi Lietuvoje dalinasi

NEKOMERCINIU PAGRINDU,

todėl į seminaro kainą įeina tik organizavimo išlaidos.

Seminaro kaina – 50 Lt. Dalyvių skaičius ribotas.

REGISTRUOTIS:

http://eepurl.com/UZNiz

Daugiau informacijos:

el.p.: info@konsteliacijos-d.lt

tel.: 8 620 91691

VšĮ Sisteminių sprendimų institutas

www.seimosistorija.lt

www.konsteliacijos-d.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.