Žmogaus smegenys savo raidos piką pasiekia 24-ais metais
0 (0)

smegenysNauji tyrimai rodo, kad žmogaus smegenys savo optimumą pasiekia 24-ais metais, po to kognityviniai gebėjimai palaipsniui silpsta.

Simon Fraser universiteto mokslininkų tyrimas, publikuotas žurnale PLOS ONE, paremtas 3305 asmenų, nuo 16 iki 44 metų, žaidusių kompiuterinį žaidimą StarCraft 2, duomenų analize. Duomenys apima tūkstančius realaus laiko režime praleistų žaidimo valandų, atliekant įvairaus sudėtingumo kognityvines operacijas.

Taikydami statistinio modeliavimo metodus tyrėjai nustatė, kaip žaidėjai reagavo į savo oponentus bei, kas svarbiausia, kokia buvo jų reakcijos trukmė.

Vienas iš tyrėjų, psichologijos mokslų doktorantas Joe Thompson, pastebi, kad analizuojat duomenis, kognityvinio greičio mažėjimas, po 24 metų amžiaus ribos, yra akivaizdus. Šis kognityvinių įgūdžių sumažėjimas pasireiškia net ir  esant aukštam meistriškumi.

Gera žinia ta, kad savo lėtumą vyresni žaidėjai gebėjo kompensuoti taikydami paprastas strategijas ir sumaniau pasinaudodami sparčiaisiais mygtukais, nei tai darė jaunesnieji.

Tyrimo duomenys taip pat rodo, kad mūsų kognityviniai – motoriniai gebėjimai nėra visada pastovūs, jie nuolat kintantys ir didele dalimi priklauso nuo kasdienės veiklos, tai yra pokyčių ir gebėjimo prie jų prisitaikyti ugdymo rezultatas.

Šaltinis: plosone.org

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.