Ar narcizai žino, kad jie yra narcizai?
0 (0)

narcizai

Pasak graikų mitologijos, dieviško grožio jaunuolis Narcizas pražuvo negalėdamas atsitraukti nuo savo atvaizdo vandenyje, kurį įsimylėjo.

Iki šiol narcizais laikomi sureikšminę save ir daug aplinkinių dėmesio reikalaujantys savimylos. Bet tai ne vien charakterio bruožas. Perteklinis narcisizmas psichiatrijoje – asmenybės sutrikimas, kuriuo paprastai kompensuojamas nevisavertiškumo kompleksas.

Nors asmenybės sutrikimus diagnozuoti yra sudėtinga, o tam naudojami išsamūs klausimynai ir testai, specialistai teigia, kad narcizą atpažinti galima greitai ir paprastai užduodant vienintelį klausimą: ar pritari teiginiui „Aš esu narcizas“? Atsakymai vertinami 1-7 balais, t. y. nuo „tai neteisinga“ iki „tai tiesa“.

Narcizai noriai pripažįsta, kad jie yra narcizai, ir tuo didžiuojasi labiau už kitus. Be to, jie vertina narcisizmą kaip pozityvią kokybę, suteikiančią jiems pranašumą prieš aplinkinius, todėl vertą paviešinimo. Juk jie narcizai.

Be visų negatyvių savybių, kuriomis pasižymi narcizai: jautrumo kitų problemoms stoka, abejingumas, įvairaus pobūdžio baimės, rizikingas seksualinis elgesys ir kt., šie individai ekstravertiškesni, domisi aplinkiniu pasauliu, siekia veikti, bendrauti, todėl rečiau serga depresija.

Pagal: plosone.org
Šaltinis: vlmedicina.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version