B istorija
0 (0)

Daniel Quinn „B istorija”
Išleido: Trigrama

Amerikiečių rašytojas Danielas Kvinas knygoje „B istorija” rašo apie visuotinai pripažintas idėjas, įsitikinimus ir nuostatas, kurios darė įtaką mūsų kultūrai nuo pat jos gimimo. Tapusios mūsų savastimi, jos tuo pačiu nubrėžė pasaulio bei pačių savęs pažinimo ribas ir net tapo pavojingos.

Knygoje autorius mums suteikia galimybę permąstyti savo gyvenimą ir suvokti, kad esame tik viena iš daugelio gyvų organizmų bendruomenei priklausančių rūšių ir kad mums galioja bendri gyvenimą šioje planetoje reguliuojantys dėsniai.

“B istorija” yra savotiška pirmosios Daniel Quinn knygos “Izmaelis”, siūlančios kūrybiškus ir pozityvius globalių problemų sprendimo būdus, idėjų tolimesnė plėtotė.

Jaunas šventikas Džedas Osbornas vykdo slaptą užduotį, jis įsipainioja į vieną keisčiausių mūsų dienų tyrinėjimų. Ši knyga tai jo dienoraštis. Jis sužino kas yra Didžioji Atmintis ir Didžioji Užmarštis. Mūsų civilizacija, tai milijonus metų trunkantį pasakojimą atmetusi tradicija, atsisakiusi ribotos konkurencijos dėsnio, ko pasekoje atsiranda totalinės žemdirbystės kultūra ir būtinybė žmogui dirbti taip daug, kaip jokioje kitoje bendruomenėje.

Brazilijos janomamiai, Kalahario bušmenai ir šimtai kitų aborigenų genčių, atokiose pasaulio kampeliuose gyvena visiškoje idilėje su gamta ir pasauliu nežinodami jokio pramanyto „džiunglių įstatymo” ar „konkurencijos dėsnio”.

Atmetęs milijonus metų trukusį kultūrinį tęstinumą, kuris saugojo žmoniją nuo išnykimo, šiuolaikinis žmogus tapo visų gyvų organizmų bendruomenės priešu, nuslėpusiu nuo paties savęs, kad kažkada išklydo iš kelio. Skaitytojui suteikiama galimybė pažvelgti į pasaulį iš kito požiūrio taško.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version