Išgirsti save: Vidinis balsas
0 (0)

isgirsti-save„Mama, mama, greičiau ateik, pažiūrėk, ką padariau“, – ar ne taip daugelis mūsų šūkaudavome vaikystėje, eilinį kartą sukonstravę, pavyzdžiui, pilį iš senų plastikinių butelių arba nupiešę šeimos portretą, kur mama atrodė kaip undinė violetiniais plaukais, o tėčio pakaušė siekė saulę, tarsi lempą kabančią virš visų giminių galvų? Pabaigę vieną darbą, dažnai kibdavome į kitą, nejausdami nei nuovargio, nei kūrybinio išsekimo, savo gyvybingumu dažnokai gąsdindami senelius ir naminius gyvūnus. Tačiau, laikui bėgant, o darbams rimtėjant, energijos kiekis vis mažėjo, proporcionaliai tempdamas džiaugsmo rodiklius žemyn. Kodėl žmonės praranda interesą sau patiems, o jų siela sensta anksčiau už kūną, įvadiniuose DFB metodikos seminaruose pabandė paaiškinti ją jau daug metų praktikuojantys specialistai Marius Gaudi ir Virginija Kalinauskienė. Šis duetas pasiūlė ir galimus išeities būdus.

„Komforto zona – tai erdvė, kurioje ne per daug blogai ir ne per daug gerai. Dažnai girdime klausimą „kaip gyveni?“, į kurį daugelis atsakome: „normaliai“. Tačiau mums beveik visada kažko trūksta iki gyvenimo pilnatvės ir vidinės laimės. Tikrieji norai užgožiami amžinų „reikia“, o sielos balsas tampa negirdimas dėl išorinių trikdžių“, – antrąją vasario savaitę Vilniuje „Artis“ viešbutyje per įvadinius DFB metodikos seminarus pasakojo Marius Gaudiešius, šiandien labiau žinomas kaip Marius Gaudi.

Kartu su meditacijų meistre Virginija Kalinauskiene Marius praleido daugiau nei dešimt metų dirbdamas savęs pažinimo srityje. Per tą laiką jie įgijo nemažai patirties, su kuria atėjo supratimas, kad didžiausia šiuolaikinio žmogaus problema – ne užimtumas, paviršutiniškumas ar savanaudiškumas, bet visuomenės įdiegtų normų vykdymas ir negebėjimas išgirsti save. Šitos problemos ištakų, anot Mariaus, reikėtų ieškoti dar vaikystėje:

„Mus mažai mokina dirbti su savo pačių emocijomis. Nuo jaunojo amžiaus turime pritapti mokykloje, nenuvilti tėvų. Tada tenka formuoti savo norus iš to, kas patinka visuomenei, o ne mums. Paskui, net ir pasiekę tam tikrų aukštumų, nebeturime jėgų jomis džiaugtis, todėl kad veikėme ne pagal savo scenarijų, kuris pas kiekvieną žmogų formuojasi iki septynerių metų, o norėdami įtikti kitiems. Bandome įtikti kitiems, nes galvojame, kad tada būsime sėkmingi ir jausimės puikiai. Bet iš tikro tarnaudami kitų norams, mes jaučiame, kad kažkas yra ne taip. Tikimės, kad pasiekus vienus tikslus po nuovargio užplūs energija ir noras siekti kitų tikslų. Vienas iš galimų kelių yra atrasti tikrus savo norus, kurie suteikia žmogui energijos, kuriai nereikia jokios motyvacijos iš išorės, jam pakanka to, kad jis to nori ir trokšta tai realizuoti. Ir šiandien, kai mes jau nelabai mokame klausytis savo vidinio balso, tai padaryti gali padėti įvairios savęs pažinimo technologijos.

Diferencijuotų funkcinių būsenų metodikos (arba tiesiog DFB metodikos) autorius – Igoris Kalinauskas. Pirmiausia jis ją pritaikė dirbdamas su aktoriais ir sportininkais, o po to suprato, kad metodika tinkanti visiems. Metodikos esmė – padėti žmogui atskleisti jo potencialą ir išmokyti jį adaptuotis skirtingose situacijose, neprarandant savitumo, o taikant skirtingų būsenų metodą. Kalbant paprasčiau, DFB padeda atsigręžti į save ir atrasti tikruosius savo norus, išlaisvinti savyje slypintį potencialą bei išmokti valdyti savo psichiką. (plačiau apie DFB skaitykite mariusgaudi.lt).

***

Marius Gaudi šį vasarį pradės specialius DFB metodikos kursus, kuriuose bus ne tik teorija, bet ir didelis dėmesys praktikai, pratimams bei būsenų formavimui (jų net 16!). Iš viso vyks 24 užsiėmimai po 2-2,5 valandos Vilniaus „Artis“ viešbutyje, kuriuos užbaigs praktinis seminaras metodikos autoriaus I. Kalinausko sodyboje. Anot Mariaus, pagrindinis užsiėmimų uždavinys – padėti žmonėms suprasti, kad norint gyventi laimingiau, nebūtina keisti aplinkos, nes laimė – labiau apie vidų, nei išorę, o žmogaus siela jauna tol, kol jo mintys ir veiksmai varomi kuro, o mėgstamiausia veikla – troškiama iki šiurpuliukų. Daugiau informacijos apie kursus ir registraciją – mariusgaudi.lt.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version