Ką aš ne taip darau, kad jausmai niekad nebūna abipusiai?
0 (0)

santykiai

Foto: Scott Webb

Klausimas: Sveiki, skaitau jūsų atsakymus kiekvieną dieną, bet sau tinkamo dar neradau, nežinau galbūt čia tik aš susidūriau su šia keista, bet galbūt juokinga situacija, ilgai dvejojau ar rašyti ar ne, bet štai aš čia!

Taigi prieš keturis metus turėjau pirmąjį savo draugą, pirmoji meilė… Viskas buvo nauja, nematyta, nebandyta, tačiau po pusės metų pagalvojau, jog man dar ne laikas ilgiems santykiams, dar turiu daugiau visko išbandyti, todėl santykiai nutrūko, bet dabar labai gailiuosi, kad taip pasielgiau, nes dabar kad ir kaip stengčiausi, kad ir ką daryčiau su niekuo nieko neišeina, visada būna tik trumpalaikiai santykiai, toks trumpas romanėlis, kuriame aš įsižiūriu, o manę ne, bet per ta trumpa laiką atrodo, kad mano širdy tiesiog sudrasko ir todėl aš pradedu bendrauti su kažkuo kitu, todėl nesuprantu kodėl taip yra, ką aš ne taip darau, kad niekas negali man pajausti to paties ką jaučiu aš, galbūt man reikėtu ilgiau pabūti vienai ir išlaukti to savo vienintelio, kol bus abipusiai jausmai?

Gerda (vardas pakeistas)

Atsakymas: Sveika, Gerda. Pirmiausia norisi pasidžiaugti, kad ieškai atsakymo, lygini savo situaciją su kitų žmonių, analizuoji save ir savo jausmus – visa tai yra neišvengiama ir būtina, susidūrus su sunkumais.

Santykiai tarp dviejų žmonių – vyro ir moters – yra, galima sakyti, amžina tema – kino filmuose, knygose, populiariose dainose – visur yra kalbama ir ieškoma atsakymo, kaip rasti tą vienintelį/ę? Todėl ir tau kylantis klausimas yra natūralus ir su juo susiduria daugelis žmonių.

Norisi užduoti keletą klausimų tavo pačios apmąstymams – kada žinai ar žinosi, kad sutikai tą tikrąjį vienintelį? Iš ko suprasi, kad jausmai bus tokie, kokių tu tikiesi? Kodėl būtent dabar nusprendei, kad tau reikia sutikti tą vienintelį? Su kuo susijusi tavo skubėjimas?

Savęs pažinimas ir supratimas yra pirmas žingsnis į sėkmingus santykius, todėl stebėk save ir savo elgesį – kokia esi tu pati bendraudama su kitais? Kiek būni atvira? Kiek būni aktvyi ar pasyvi? Kaip greitai ir lengvai leidiesi į intymų bendravimą? Dažnai mes painiojame, kas yra seksualinis potraukis, o kas yra gilesni jausmai.

Kiekvieni, kaip pati sakai, nepavykę santykiai yra pamoka, kurią turi pasinaudoti ir išmokti. Būsi laiminga tuomet, kai pati pasirinksi ir, svarbiausia, į santykius žengsi be jokių išankstinių lūkesčių ir atvira širdimi, ko tau labai nuoširdžiai linkiu.

Psichologė Aistė Bijūnė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version