Kaip muzika padeda hiperaktyviems vaikams ir jų tėvams?
0 (0)

MJ Jin / Pixabay

Kasdien neilgą laiko tarpą klausantis muzikos mažėja stresas ir nerimas. Tyrimų rezultatai ir specialistų patirtys rodo, kad muzika mažina tiek vaikų, tiek ir suaugusiųjų patiriamą stresą. Tai puiki žinia hiperaktyvių vaikų tėvams. Pasirinkite muziką, kuri Jums patinka, ir yra raminanti, bet ne aktyvuojanti. Kitaip tariant, svarbu turėti omenyje, kad muzika, kuri tinka bėgimui ar fiziniams pratimams, gali netikti nervų sistemai nuraminti.

Hiperaktyviems vaikams vaizduotės pratimai nusikeliant į ypatingą vietą ir streso mažinimas muzikos pagalba gali būti puikus būdas pasiruošti miegui, ir nurimti po stresą keliančios dienos mokykloje. Jūs galite padėti vaikui pasirinkti jam ar jai tinkamą melodiją. Muzikos klausymasis padės ir tėvams, kurių diena buvo darbinga ir nelengva.

Muzika gali ne tik padėti hiperaktyviems vaikams įveikti stresą, bet taip pat ir pagerinti jų gebėjimą koncentruoti dėmesį mokantis, o ir ryžtą atlikti namų darbų užduotis iki galo. Tėvai, mokytojai ir sveikatos specialistai ilgai galvojo, jog mokymuisi yra būtina tyli aplinka. Tačiau tyrimai rodo, kad yra atvirkščiai. Muzika skatina dopamino gamybą smegenyse. Vaistai nuo hiperaktyvumo taip pat sustiprina dopamino gamybą organizme.

Mokslininkai įrodė, jog muzika gerina dėmesį, koncentraciją ir darbinę atmintį. Ji ramina ir gali išmokyti hiperaktyvių vaikų smegenis geriau telkti dėmesį. Tai neturi būti pakili muzika.
Daugumai hiperkatyvių vaikų muzika padeda, tačiau kai kuriems vaikams galioja atvirkštinė tiesa. Pabandykite. Leiskite vaikui klausytis mėgiamiausių radio stočių ar ieškoti muzikos iPod. TV klausimasis mokymosi metu būtų netinkama praktika. Televizija blaško dėmesį, ir nuo to bus greičiausiai tik blogiau. Kad ir kiek hiperaktyvūs vaikai tvirtintų, jog gali atlikti kelis darbus vienu metu, iš tiesų jie negali.

Dabar gali būti pats tinkamiausias laikas planuoti dažnesnį muzikos klausymąsi Jūsų gyvenime, taip pat ir vaiko gyvenime. Muzika gali prilygti gydytojo išrašomiems vaistams arba sėkmingai juos papildo!

Pagal Dr. R. Myers, childdevelopmentinfo.com

Parengė psichologė Inga Polikevičiūtė | VšĮ „Nendrė”
Psichologinės ir psichoterapinės pagalbos studija „Nendrė”, VšĮ
Viešoji įstaiga, Savanorių per. 22-301, 03116 Vilnius,
tel. + 370 603 54862; +370 616 38482, el. p. studijanendre@gmail.com

Vasaros vaikų užimtumo grupė >

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version