Meilė rudenį
0 (0)

beautiful young couple tenderly embracing each other

Rudenėjant vis trumpėja dienos, norisi šilčiau apsirengti ir daugiau miegoti. Tačiau pastebėta, kad tuo pat metu mylėtis norisi vis rečiau, seksas pasidaro „tingus“. Taigi, ar verta mylėtis rudenį? Mylėtis verta visuomet, kai yra jausmai, partneris ir fizinės galimybės. Ir ruduo niekuo neišsiskiria. Bet vis tiktai metų laikai fizinės meilės prasme skiriasi kažkiek.

Fizinė meilė nėra gyvybiškai būtina. Gamtos numatyta jos paskirtis – giminės pratęsimas. Priminsiu, kad vyrams mylėjimosi procesas dovanoja orgazmą, džiaugsmą beveik visuomet. Moters orgazmas yra įnoringas, negarantuotas, daugiau kaip siekiamybė ir galimybė. Pavasarį mes išlendame iš sunkių rūbų, merginos demonstruoja kūno grožį. Ir hormonai pavasarį daugiau žadina norus. Vasarą yra daug galimybių mylėtis tiems, kas neturi tam vietos. Kas gi įvyksta rudenį?

Tie, kas nori susilaukti vaikų, žino, kad rudenį moters organizmas yra pailsėjęs, tiesiog stipresnis. Tai palankus metas pastoti, nes nuo moters sveikatos labai priklauso būsimojo kūdikio sveikata. Taigi neretai poros rudenį dažniau mylisi galvodami apie vaiką.

Rudenį dauguma žmonių grįžta į darbus, darbinė veikla gerokai intensyvėja. Mažiau laiko ir jėgų lieka abipusiam dėmesiui ir fizinei meilei. Kadaise buvo manoma, jog ypač sekina fizinis darbas, mažiau lieka jėgų mylėtis. Dabartinis gyvenimo tempas pakeitė situaciją. Intelektualaus darbo žmonės patiria daug stresų. Tai pirmiausiai galioja dirbantiems su vertybiniai popieriais, finansų srautais, aptarnaujantiems klientus. Jų fizinės jėgos kaip ir nenukenčia, užtat nervų sistema pavargsta. O noras mylėtis pirmiausia tai yra nervų sistemos funkcija. Tas pats galioja ir erekcijos bei ejakuliacijos centrams.

Taigi noras mylėtis rudenį nebus pats didžiausias. Ar verta jį didinti? Prisiversti dažniau mylėtis nėra naudinga, nes prarandamas malonumas ir ilgainiui gali sutrikti seksualinės funkcijos. Niekada neverta mylėtis dėl varnelės (išimtis yra norintiems pastoti, kai tenka gaudyti vaisingas dienas). Galioja taisyklė – geriau rečiau, bet geriau, maloniau. Lytinio gyvenimo dažnumas natūralu svyruoja ir priklauso nuo abiejų partnerių pasitenkinimo, pageidavimo, nuovargio, sveikatos būklės. Tai iš esmės yra susitarimų ir kompromisų reikalas.

Sekso vaidmuo gyvenime, koks jis? Žmogus gali ir nesimylėti visą gyvenimą. Tai nėra gyvybiškai būtina. Bet tai yra potencialus galingas džiaugsmo šaltinis. Abipusis pasitenkinimas stiprina partnerystę, santuoką. Seksas yra iš esmės būtinoji meilės dalis. Net ir fanatiškai religingi žmonės seksą šeimoje suvokia ne tik kaip giminės pratęsimo kelią, bet ir kaip malonumą. Kuo artimesni jaučiasi žmonės (emociškai, dvasiškai), tuo daugiau jie džiaugiasi mylėdamiesi. Žinoma, porai reikalingi seksualiniai įgūdžiai, bet jie nieko nepadės, jei nėra artumo. Šiuolaikinės technologijos čia mažai efektingos. Būtent Alfredo Adlerio psichologija skatina kurti poroje lygiaverčius santykius. Nelygybė, baimė, despotiškumas anksčiau ar vėliau sėkmingą seksą sugriaus. Taigi, svarbu kalbėtis apie tai, kas patinka abiems partneriams, ieškoti bendrų sąlyčio taškų, eksperimentuoti, o kylant klausimams nebijoti ieškoti atsakymų į juos, bei efektyvių sprendimų.

Viktoras Šapurovas | mirameda.lt
Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version