Mokinio pasirinkimas
0 (0)

Kartą pas didį išminčių atėjo du broliai ir paprašė priimti į mokinus. Senis galėjo priimti tik vieną, tad nusprendė išbandyti vaikinus duodamas jiems darbo. Kas geriau pasirodys, tą ir pasiliks. Ir davė senis broliams po užduotį, kurios ėmėsi abu su dideliu uolumu.

Po kažkurio laiko, išminčius kreipėsi į brolius prašydamas atnešti į namus vandens. Vienas brolis tuoj pat pakilo, kitas liko ir toliau vykdė pirmąją užduotį.

Kai brolis atnešė vandenį ir norėjo tęsti pirmąją užduotį, senolis paprašė abu brolius pataisyti stogą. Pirmasis jaunuolis pastatė kibirą su vandeniu ir užsilipo ant stogo, kitas gi ir toliau tęsė savo darbą.

Praėjus kažkuriam laikui, senis, gudraudamas, paprašė pataisyti tvorą. Jaunuolis nusileido nuo stogo ir nuslinko prie tvoros.

Senis vėl pradėjo skųstis dėl stogo, bet pirmasis brolis be jėgų krito ant žemės, o antrasis, užbaigęs savo darbą, užlipo ant stogo ir jį pataisė.

Išminčius patenkintas nusišypsojo ir pasiliko antrą brolį. Paklaustas kodėl būtent toks yra jo pasirinkimas, jis atsakė:
– Tu moki atrinkti tai kas svarbiausia ir siekti tikslo iki galo, o tavo brolis, norėdamas įtikti, iššvaistė save smulkmenoms, nemokėdamas tinkamai paskirstyti savo laiko ir pastangų.

Iliustracija: Mari Lezhava / Unsplash

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version