Naujametinė Art – Terapijos programa Gruzijoje
0 (0)

NAUJAMETINĖ ART – TERAPIJOS PROGRAMA GRUZIJOJE:
„Transformaciniai resursai dailės terapijoje“ (tarptautinis projektas) 2018 – 12 – 30 / 2019 – 01 – 09

Laukiami visi, norintys kūrybiškai atostogauti, netradiciškai sutikti Naujuosius metus ir geriau susipažinti su Gruzijos šalimi bei su meno terapijos metodais!

Kviečiame Jus net 10 dienų leisti nuostabių išorinių įspūdžių apsuptyje ir keliauti vidinių pojūčių labirintais ART – THERAPY – dailės terapijos ir kūno terapijos – PAGALBA.

Pagrindinė Art – terapijos programos vedančioji: LIUDMILA LEBEDEVA (Maskva, Rusija) – pedagogikos mokslų daktarė, profesorė, Sostinės profesinio švietimo instituto Maskvoje mokslo srities prorektorė. L.Lebedeva yra individualių meno terapijos technikų autorė, daugiau nei 260 mokslinių publikacijų autorė, publikacijos išverstos į rusų, anglų, lietuvių, turkų ir kitas kalbas. L.Lebedeva yra parašiusi daugelį knygų apie dailės terapiją. 2013 metais Lietuvoje buvo išleista viena iš jų – „Dailės terapija: teorija ir praktika“. Liudmila veda mokymus ir seminarus Rusijos Federacijoje ir Rytų Europoje, bendradarbiauja su praktinės psichologijos centrais ir institutais bei Australijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir kitų šalių mokslininkais. Prof. L. Lebedeva – Rytų Europos dailės terapijos asociacijos pirmininko pavaduotoja mokslo veikloje, tarptautinės profesorių asociacijos slavų šalyse (Bulgarijoje) narė, priklausanti meno terapijos asociacijai.Liudmila Lebedeva – Rusijos Federacijos patentuoto išradimo Nr. 2420233 „Ekspresyvus emocinės būsenos koregavimo metodas” autorė.Valstybiniai apdovanojimai už pasiekimus švietimo srityje: – K. D Ušinskio medalis; Švietimo ir mokslo ministerijos diplomas.

Liudmila Lebedeva – daugelio meno terapijos metodų kūrėja, tarp kurių ir vienas populiariausių projekcinės diagnostikos metodų „Šeimos piešinys gėlių vaizdiniais“. Taip pat – mokslinių tyrimų projekto vadovė „Ekopsichologinis modelis, skirtas pacientų, sergančių onkologinėmis ligomis, emocinio prisitaikymo ir emocinės būsenos stiprinimui, naudojant meno terapijos procesą”.

Programos organizatorė: DAINORA SKRABULIENĖ – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos ir geštalt terapijos praktikė, dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimų vadovė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų institute įgijusi kvalifikaciją „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 15 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Programos svečias ir lektorė: Ketevan Beridze – „Batumi Shota Rustaveli State University“ dekanė, dailės terapeutė, besidominti į kūną orientuota terapija.

Art – terapijos projektas vyks Gruzijoje. Pagrindinė programos dalis vyks Batumyje bendradarbiaujant su „Batumi Shota Rustaveli State University“.

Vėliau mūsų pažintinė kelionė persikels į Gruzijos sostinę Tbilisį bei į Mcchetą – labai seną miestą, vieną iš pirmųjų Gruzijos sostinių ir civilizacijos centrų. Regioninis rytinės Gruzijos centras Mccheta įsikūrusi Aragvi ir Kuros upės santakoje, už keleto kilometrų į šiaurę nuo Tbilisio. Miestas įkurtas 1 tūkstantmetyje prieš mūsų erą, iki V a. pabaigos čia buvo Kartlijos karalystės sostinė.

Batumi – Gruzijos pajūrio perlas. Pietvakarių Gruzijoje, Adžarijos regione prie Juodosios jūros įsikūręs Batumio kurortas miesto svečius vilioja švelniu klimatu, kalnais apsupta pakrante ir 16 km ilgio bulvaru. Tai gyvas miestas, alsuojantis jaukiu šurmuliu ir temperamentu, o kartu ramybės uostas, užliūliuojantis jūros ošimu. Batumi (ბათუმი) – Adžarijos autonominės respublikos sostinė, didžiausias Gruzijos uostas, trečiasis pagal dydį šalies miestas. Miestas išsidėstęs 1-1,5 km pločio Juodosios jūros pakrantės lygumoje. Kalnų Adžarija laikoma viena gražiausių vietų pasaulyje. Gamta čia sukūrė įspūdingus reljefus, vešlią augmeniją, nuostabius krioklius, šniokščiančias kalnų upes, čia jūros ir pakrančių peizažas susilieja su 2500 m aukščio kalnų viršūnėmis, kurios sulaiko šalto oro mases, todėl kloniuose vyrauja švelnus klimatas.

Projekto data: 2018 m. gruodžio mėn. 30 d. – 2019 m. sausio mėn. 9 d.
REGISTRACIJA JAU VYKSTA – RENKAMA DALYVIŲ GRUPĖ!

DĖMESIO! Yra dvi galimybės prisijungti prie grupės:
Pirmoji – nuo gruodžio 30 d. (10 dienų patyriminė / pažintinė kelionė su Naujametiniu šventiniu vakaru Batumyje);
Antroji – nuo sausio 2 d. (7 dienų patyriminė / pažintinė kelionė be Naujametinio šventinio vakaro Batumyje).

NAUJI METAI GRUZIJOJE – tai puiki galimybė Naujuosius pradėti netikėtai smagiai! Svetingumas – tai ką iš karto galime pajusti atvykus! Nukrauti stalą ir pasirūpinti linksmybėmis – gruzino garbės reikalas, todėl atvykėliai šalį visada paliks su pačiais geriausiais atsiminimais. Gruziniška virtuvė – tai tradicinė gruziniška maisto fiesta – tikras produktų, gaminimo technologijų ir stalo papročių šou.

SKRYDIS: Skrydžio bilietais prašome pasirūpinti individualiai (jei bus sunkumų – būtinai padėsime). Tiesioginiai skrydžiai: „Vilnius – Kutaisi – Vilnius“ rūpinasi (aptarnauja) bendrovė Wizzair: https://wizzair.com/lt-lt/skrydziai/tvarkarastis#/ (mūsų numatyto projekto datomis, skrydžių kainos svyruoja nuo 120 iki 200 Eur (į abi puses). Rinktis skrydį: skrydis į priekį (Vilnius – Kutaisi) – gruodžio 30 d., skrydis atgal (Kutaisi – Vilnius) – sausio 9 d.

+ atostogos + poilsis + kvalifikacijos kėlimo programa +
+ individuali terapija + naujos pažintys + įspūdžiai + Nauji metai KITAIP

Pageidaujant projekto dalyviui bus išduodamas „Batumi Shota Rustaveli State University“ kvalifikacijos kėlimo pažymėjimas (sertifikatas).
Viso (72 akad. val.).

Ši meno terapijos naujametinė kelionė Gruzijoje – tai patyriminė / pažintinė kelionė Gruzijos erdvėse, na, o specialistams – kvalifikacijos kėlimo programa. Kelionė skirta VISIEMS norintiems kūrybiškai atostogauti ir geriau susipažinti su Gruzijos šalimi bei su meno terapijos metodais. Bei dideliam specialistų ratui – visiems, besidomintiems meno terapija ir meno terapijos metodų taikymu: praktikuojantiems psichologams, psichoterapeutams, pedagogams, meno terapeutams, menininkams, įvairių švietimo sričių specialistams, socialiniams darbuotojams bei visų šių sričių studentams.

Meno terapija leidžia žmogui atskleisti savyje neatpažintas galimybes, talentus, surasti naujus problemų sprendimo būdus, pasisemti stiprybės. Meno terapija – tai laisvas ir spontaniškas dalyvavimas dailės kūrybos procese, neturint jokių išankstinių nuostatų ir įgimtų įgūdžių. Čia svarbiausia – procesas ir žmogus, o menas naudojamas kaip nežodinės komunikacijos priemonė, kaip būdas išsakyti savo jausmus, siekiant suteikti jiems aiškumo ir tvarkos. ART – terapija suteikia galimybę sumažinti prieštaravimą tarp to, kaip norėtumėme elgtis ir jaustis ir to, kaip mes elgiamės, norėdami įtikti kitiems žmonėms. Jos pagalba žmogus išdrįsta pasirodyti pasauliui toks, koks yra iš tikrųjų.

Programos kaina (programoje dalyvaujantiems nuo gruodžio 30 d.) : 725 Eur (įskaičiuotas apgyvendinimas – puikios gyvenimo sąlygos, transferis (iš ir į) oro uostą, ekskursijos, esančios (numatytos) programoje – apie jas paskelbsime netrukus (Batumi – Tbilisi – Mccheta), traukinio bilietas iš Batumi į Tbilisi, Naujametinė programa ir vaišės, visa mokymo programa ir kvalifikacijos kėlimo pažymėjimas). Pusryčiai/pietūs/vakarienė – individualiai (pagal poreikį): Gruzijoje maistas skanus, sotus ir pigus. Skrydžio bilietų kaina – neįtraukta į bendrą programos kainą. Registracijos patvirtinimui reikalingas 325 Eur registracijos mokestis į studijos sąskaitą. Likusią sumą (400 Eur) bus galima sumokėti atvykus į programą.

Programos kaina: 670 Eur (prisijungusiems vėliau – yra galimybė atvykti į programą iškart po Naujųjų – t.y. sausio mėn. 2 d., papildomas skrydžio reisas į priekį yra sausio 2 d. (Vilnius – Kutaisi), grįžimas atgal – sausio 9 d. (Kutaisi – Vilnius). Registracijos patvirtinimui reikalingas 270 Eur registracijos mokestis į studijos sąskaitą. Likusią sumą (400 Eur) bus galima sumokėti atvykus į programą.

Organizuoja: VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studija.
Atsakingas asmuo organizaciniais klausimais: Dainora Skrabulienė, tel.: pasiteirauti: 868444109.

Registracija ir visa papildoma informacija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com
http://pazinimassaviraiska.weebly.com/dail278s-terapija-seminarai-ir-grup278s.html

Registruojantis svarbus registracijos mokestis iš anksto! Dalyvių skaičius ribotas – tik iki 20 dalyvių programoje!
Mūsų studijos rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Renginys facebook’e.

PRELIMINARI KELIONĖS PROGRAMA

Gruodžio 30 d.

12.00 – 14.30 val. Atvykimas į Kutaisi ir kelionė į Batumio miestą (transferis įskaičiuotas į programos kainą);
14.30 – 17.00 val. – Atvykimas į viešbutį, įsikūrimas, poilsis;
17.00 – 22.00 val. – Programos atidarymas ir susipažinimo vakaras:
Gruziniškos vaišės ir pažintis su gruziniška virtuve restorane „Batu Marani“ (bendras vaišių stalas įskaičiuotas į programos kainą, papildomai – bus galima užsisakyti individualiai).
Projektyvi žaidybinė Art – terapija „Puta kavos puodelyje“ su resursų paieška piešiniuose.

Gruodžio 31 d.

Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių ir galimybė pigiai ir skaniai papusryčiauti);
12.00 – 15.00 val. – Lynų kelias „Argo“ – Batumio miestas iš aukštai ir FotoArt – terapija „Aš“ ir mano misija“ su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos (kelionė lynu įskaičiuota į programos kainą);
15.00 – 21.00 val. – Poilsis, laisvas laikas ir pasiruošimas Naujametiniam vakarui;
21.00 – 02.00 val. – Naujametinė šventinė programa gruziniškai… vaišės ir linksmybės bei pažintis su gruziniškais šokiais ir dainomis (bendra programa ir bendros vaišės įskaičiuotos į programos kainą, papildomai – bus galima užsisakyti individualiai).

Sausio 1 d.

Poilsis ir laisvas laikas…
Individualus Art – terapinis procesas ir egzistencinė – landšaftinė dailės terapija “Aš“ ir mano misija šiame Pasaulyje“.
16.00 – 19.00 val. – Individualaus kūrybinio proceso aptarimas ir refleksija su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos.

Sausio 2 d.

Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu, poilsis ir laisvas laikas.
Laukiame naujų dalyvių ir pasitinkame atvykstančius iš Lietuvos.
15.00 – 18.00 val. – Muziejinė Art – terapija: apsilankymas meno muziejuje ir Art – terapijos technika “Impresyvi dailės terapija ir transformaciniai resursai” muziejaus aplinkoje su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos (apsilankymas muziejuje įskaičiuotas į programos kainą).
18.00 – 21.00 val. – Papildomas pasiūlymas: degustacija su romantiška atmosfera vyno rūsyje “Mtirala“ ir pažintis su gruziniško vyno tradicija (degustacija į programos kainą nėra įskaičiuota, kaina: 5 Eur).

Sausio 3 d.

10.00 – 12.00 val. – Klasikinė Art – terapija (I dalis: individuali ir grupinė dailės terapija) su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos (Batumi miesto universiteto patalpose);
12.00 – 13.00 val. – Pietūs individualiai;
13.00 – 15.00 val. – Klasikinė Art – terapija (II dalis: individuali ir grupinė dailės terapija) su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos (Batumi miesto universiteto patalpose);
15.00 – Kelionė pėsčiomis į labirintą „Dream Column“ Batumi miesto bulvaru;
16.00 – 18.00 val. – Art – terapija “Asmeninis kelias labirintu – Dream Column” su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos;
Nuo 18.00 val. – Laisvas laikas, vakarienė – individualiai ir poilsis.

Sausio 4 d.

10.00 – 12.00 val. – Į kūną orientuota Art – terapija (I dalis) su psichologe ir Batumi universiteto dekane Ketevan Beridze iš Gruzijos (Batumi miesto universiteto patalpose);
12.00 – 13.00 val. – Pietūs individualiai;
13.00 – 15.00 val. – Į kūną orientuota Art – terapija (I dalis) su psichologe ir Batumi universiteto dekane Ketevan Beridze iš Gruzijos (Batumi miesto universiteto patalpose);
15.00 – 18.00 val. – Ekskursija užsakytu mikroautobusu į šv. Trejybės šventyklą ant “Sameba” kalno.
Nuo 18.00 val. – Laisvas laikas, vakarienė – individualiai ir poilsis.

Sausio 5 d.

10.00 – 12.00 val. – Į kūną orientuota Art – terapija (III dalis) su psichologe ir Batumi universiteto dekane Ketevan Beridze iš Gruzijos (Batumi miesto universiteto patalpose);
12.00 – 13.00 val. – Pietūs individualiai;
13.00 – 15.00 val. – Į kūną orientuota Art – terapija (IV dalis) su psichologe ir Batumi universiteto dekane Ketevan Beridze iš Gruzijos (Batumi miesto universiteto patalpose);
nuo 15.00 val. – Laisvas laikas, vakarienė – individualiai ir poilsis… …ruošiamės kėlionei į Tbilisį.

Sausio 6 d.

6.30 val. – išvykimas iš viešbučio į Batumi traukinių stotį;
Traukiniu išvykstame iš Batumio miesto į Gruzijos sostinę -Tbilisį (traukinio bilietas įskaičiuotas į programos kainą);
13.00 – 16.00 val. – Atvykimas į Tbilisio miestą, įsikūrimas viešbutyje, pietūs – individualiai;
16.00 – 17.30 val. – Apsilankymas Nino Chakvetadze’s Art muziejuje – paveikslų galerijoje ir kūrybinis užsiėmimas “Vaikystės istorijos” (pageidaujantiems – čia bus galimybė įsigyti metaforinių kortų, sukurtų pagal Nino paveikslus);
17.30 – 19.30 val. – Papildomas pasiūlymas: pageidaujantiems ir mėgstantiems praustis pirtyje: Tbilisio pirčių kompleksas. Pirties pramogos „Sieraja Bania“ (pirties pramogos nėra įskaičiuotos į programos kainą, kaina: apie 15 – 20 Eur). Nepageidaujantiems apsilankymo pirtyje – savarankiškas pasivaikščiojimas po vakarinį Tbilisio senamiestį.

Sausio 7 d.

Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu;
10.00 – 17.00 val. – Ekskursija užsakytu mikroautobusu į “Mcchetą” – senąją Gruzijos sostinę: senamiestis, senosios šventyklos ir vienuolyno kompleksai (ekskursija įskaičiuota į programos kainą, pietūs – individualiai).
17.00 – 19.00 val. – Grįžimas, poilsis ir vakarienė individualiai;
19.00 – 22.00 val. – Muzikos ir dramos Art – terapija: programa ir meistriškumo pamokos su broliais – teatro aktoriais iš Gruzijos (Георгий и Дачи Вабунашвили).

Sausio 8 d.

Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu;
9.00 – 14.00 val. – Apžvalginė ekskursija po Tbilisio miestą: senamiestis, Laisvės tiltas, carienės “Tamaros” skulptūra…
14.00 – 15.00 val. – Pietūs – individualiai ir pažintis su gruziniškais „brendais“: lagidze, ačma, spurgytėmis su kremu…;
15.00 – 17.00 val. – Papildomas pasiūlymas: apsilankymas nacionalinėje meno galerijoje – pažintis su Pirosmani kūryba (kaina: 3 Eur);
18.00 val. – Papildomas pasiūlymas: pageidaujantiems – apsilankymas operos ir baleto teatre “Paliašvili” (baleto/operos kaina: apie 15 Eur)

Sausio 9 d.

04.00 Išvykimas iš viešbučio į Kutaisi oro uostą (transferis įskaičiuotas į programos kainą).

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version