Nemokamas išsilavinimas Europoje
0 (0)

isilavinimas

Parodoje “Tarptautinių studijų dienos 2015” spalio 8 d. Vilniuje dalyvaus Europos šalių mokymo įstaigos, kur Lietuvos piliečiai gali mokytis nemokamai.

Didžioji Britanija

Anglijoje studentai iš Europos Sąjungos mokosi valstybinėse mokyklose ir koledžuose nemokamai. Parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ spalio 8 d. viešbutyje Radisson Blu Lietuva, Vilniujesudaroma puiki galimybė susitikti su šiomis švietimo įstaigomis ir sužinoti visą informaciją tiesiogiai. Anglijoje tūkstančiai valstybinių mokyklų, ir tik 38 iš yra pensionai. Svarbu, tai, kad mūsų mokiniai, kurie išvažiuoja mokintis savarankiškai, be tėvų, gali mokintis tik  mokyklose-pensionuose.

Į parodą Vilniuje atvyksta Old Swinford Hospital – viena iš seniausių valstybinių mokyklų-pensionų šalyje. Jos istorija pradedama skaičiuoti 1667 metais, kuomet vietinis dvarininkas nusprendė savo dvare įrengti mokyklą talentingiems berniukams iš neturtingų šeimų. Nuo to laiko mokinių skaičius išaugo nuo 60 iki 600. Mokykla iki šiol išlieka pensionu berniukams, nors, vyresnėse klasėse (A-Level) priimamos ir mergaitės, bet be apgyvendinimo.

Mokykla turi specializuotą mokslinių dalykų statusą, taip pat verslo ir verslininkystės srityje. Mokykla nuolat laimi prizus už dalyvavimą meniniuose konkursuose ir sporto renginiuose. Mokslas mokiniams iš Europos Sąjungos nemokamas, apgyvendinimas pensione ir maitinimas kainuoja 11 325 GBP per metus.

Parodoje Lietuvoje dalyvaus Liverpool College – žinoma mokykla-pensionas, kurioje ištisus amžius buvo mokomi anglų aristokratų vaikai, kurie buvo ruošiami stojimui į geriausius universitetus. Ši mokykla visuomet buvo privati, nors, 2013 metų rugsėjį Liverpool College buvo suteiktas valstybinės akademijos statusas. Tuo pačiu metu buvo panaikintas mokestis už mokslus didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos mokiniams. Apgyvendinimas mokyklos bendrabutyje (su maitinimu) sudaro 13 790 GBP per metus.

Į parodą atvyksta Chichester  College, kuriame yra vidurinio išsilavinimo A-Level programa, taip pat ir didelis pasirinkimas profesinio mokymo programų.

Chichester College įsikūręs nedideliame Chichester mieste pietų Anglijoje, mūsų studentai mėgsta šį miestą  kadangi jame saugu, netoli nuo Londono, graži architektūra ir draugiška aplinka. Koledže puikiai įrengtos bibliotekos, kompiuterių centrai, interneto kavinė, neseniai suremontuota sporto salė, kurioje sumontuota naujausia įranga. Sporto centre galima užsiimti įvairiomis sporto šakomis individualiai ir  komandoje. Labiausiai mėgiamas futbolas, žolės riedulys, regbis, tenisas, golfas, aerobika, joga.

Koledžas siūlo vidurinį profesinį išsilavinimą, o taip pat vidurinio išsilavinimo programą A-Level, kuri populiariausia tarp mūsų studentų, kadangi dauguma iš jų nori pratęsti studijas universitete. Profesinio mokymo programų pasirinkimas labai platus: menas ir dizainas, statyba, kompiuteriai, turizmas, aptarnavimas viešbučiuose, 3D dizainas, baldų gamyba, floristika, kirpėjos menas, pop muzika, muzikos technologijos, džiazas, šokiai, sportas, futbolo komandos treneris, kosmetologija ir kt. Chichesterio koledžas taiko administracinį mokestį studentams iš ES šalių – 3 800 GBP per metus.

Norvegija

Norvegijoje daugeliu atveju, aukštasis mokslas yra nemokamas, tačiau yra kelios privačios mokymo įstaigos ar specialios programos, kur mokslas yra mokamas. Norvegijoje mokosi apie 12 000 užsienio piliečių.

Gjovik University College mokosi apie 2 500 studentų. Yra 3 fakultetai: Faculty of Engineering, Faculty of Computer Science and Media Technology, Faculty of Health Care and Nursing. Gjovik miestas išsidėstęs šalia Mjosa ežero, Oppland apskrityje. Universitetas yra netoli miesto centro.

Gjovik universitete galima mokytis šių bakalauro programų norvegų kalba: Nursing, Radiography, Civil Engineering, Electrical Engineering, Media Electronics, Mechanical Engineering, Geomatics, Technology Design, Computer Science, Information Security, Digital Media Technology, Media Management ir Media Design. Anglų kalba Gjovik University College galima mokytis magistro programose: Information Security ir Applied Computer Science. Magistro laipsnį galima įgyti nemokamai.

Pasinaudokite unikalia galimybe susitikti su švietimo įstaigų atstovais Vilniuje ir sužinokite visą detalią informaciją.

„Tarptautinių studijų dienos”

Spalio 8 dieną Vilniuje
Parodos vieta:  konferencijų centras, Radisson Blu Hotel Lietuva, Konstitucijos pr. 20
Parodos darbo laikas: 11.00 – 18.00.
Įėjimas nemokamas
Papildomą informaciją, dalyvių ir seminarų sąrašą rasite: balticcouncil.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version