Orgazmo paslaptis
0 (0)

Kai kurie tyrimai leidžia manyti, kad biologinė ankstesnio vyrų orgazmo priežastis yra ta, jog moterys, kurios orgazmą patiria po vyro ejakuliacijos, turi daugiau galimybių pastoti, teigia Louann Brizendine, savo knygoje „Moters smegenys”, kuri visai neseniai išversta ir į lietuvių kalbą.

Moteriai prireikia maždaug dešimt kartų ilgesnio laiko orgazmui pasiekti nei vyrui. Taip nutinka todėl, kad moteriai būtinas papildomas neurologinis etapas.

Moters seksualinės emocijos įsijungia tada, kai išsijungia smegenys, o tiksliau, kai migdolins kūnas – smegenų baimės ir nerimo centras – yra neaktyvus. Tik tada seksualinai impulsai gali patekti į malonumo centrus. Bet kokios mintyse iškilusios aktualijos, susijusios su darbu, vaikais, dienotvarke, maisto ruoša – gali nutraukti procesą orgazmo link.

Kai klitorio viršūnėlės nervinės galūnės yra stimuliuojamos, jos siunčia signalus į moters smegenyse esantį seksualinio malonumo centrą. Šis elektrocheminis aktyvumas auga tol, kol pasiekiama kritinė riba ir malonumo impulsų bangos atpalaiduoja gerą savijautą stimuliuojančias medžiagas, tokias kaip dopaminas, oksitocinas ir endorfinai. Įvyksta orgazmas.

Jei klitorio stimuliacija nutraukiama per greitai, jei jo nervai nėra pakankamai jautrūs arba stimuliaciją trikdo baimė, stresas ar kaltės jausmas, klitoriaus jautrumas gali staiga prapulti lyg nebuvęs.

Louann pasakoja, apie vieną klientę iš savo praktikos, kuri gan ilgą laiką negalėjo patirti orgazmo. Kartą ji kreipėsi į gydytoją dėl visai kitų dalykų, kaklo skausmų. Siekiant numalšinti spazmus jai paskyrė „Valium” tablečių. Tabletės atpalaidavo jos smegenis ir nuslopino migdolinį kūną. To pasekoje, dingo ne tik kaklo skausmai, bet ir lengvai pavyko peržengti reikiamą neurocheminį slenkstį orgazmui pasiekti.

Moters smegenų skenavimo duomenys, orgazmo metu, rodo, kad, norint patirti lytinį potraukį, moteriai būtina atsipalaiduoti, o jos pėdos turi būti šiltos. Daugeliui padeda atsipalaidavimas karštoje vonioje, kojų masažas, atostogos ar šiek tiek alkoholio.

Jei moteris nėra atsipalaidavus, nesijaučia jaukiai, saugi ir rami, vargu ar verta tikėtis orgazmo. Svarbiausia – ji turi visiškai pasitikėti savo parteriu.

Louann Brizendine “Moters smegenys” (2013, 59-61 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. erotines prekes parašė:

    Aišku… prpranti prie partnerio ir iškart viskas daug geriau :)) svarbiausia, kad ritmai sutaptų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version