Rastas būdas, kaip padėti įsidarbinti jaunuoliams
0 (0)

darbas

Nedarbas, ypač jaunimo, išlieka sunkiai įveikiama problema. Specialistai sako, kad jauni žmonės darbo neranda ne tik dėl darbo vietų ar žinių bei įgūdžių trūkumo, bet ir dėl to, kad nemoka darbo ieškoti. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su darbo birža vykdo projektą „Pasitikėk savimi“, per kurį tokios žinios ir gebėjimai jaunimui suteikiami. Projekte su jaunimu dirbantis darbo biržos specialistas Martinas Eimutis sako, kad neretai jaunimui trūksta motyvacijos.

„Galima pasakyti, kad pats jaunas žmogus yra susikūręs tam tikrą iliuziją. Neretai pasitaiko tokių atvejų, kad jauni žmonės iš pat pradžių tikisi solidaus atlyginimo, neretai nepasveria, ką jie patys gali duoti darbdaviui. Projektas moko jaunimą, kaip pristatyti save darbdaviui, kaip valdyti emocijas, pasiruošti tinkamą gyvenimo aprašymą“, – kalbėjo M. Eimutis.

Projekte dalyvavusi panevėžietė Neringa Stankevičiūtė pasakoja, kad baigusi vidurinę mokyklą išvažiavo į Daniją dirbti aukle. Vėliau grįžo į Lietuvą, tačiau niekaip negalėjo rasti darbo.

„Visokiais įmanomais būdais ieškojau, ėjau į pokalbį – visko buvo. Buvau trumpam įsidarbinusi terminuotai sutarčiai, po to vėl nedirbau“, – kalbėjo N. Stankevičiūtė.

Minėtasis projektas esą buvo išsigelbėjimas:

„Labiau pasitikėjau savimi, ėjau į darbo pokalbius ir nebijojau kalbėti su darbdaviais. Maždaug žinojau, kaip kalbėti, kaip pasiruošti tam reikia“, – pasakojo ji.

Šiuo metu. N. Stankevičiūtė turi darbą kosmetikos parduotuvėje Panevėžyje ir sako, kad juo yra labai patenkinta.

Projektą jau yra baigę apie 2 tūkst. jaunų žmonių. Pusė jų įsidarbino arba pradėjo mokslus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version