Seime vyks konferencija, siekianti plėsti mediacijos sistemą
0 (0)

Gegužės 3 d., trečiadienį, 13 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I rūmai) vyks mokslinė-praktinė konferencija „Mediacijos sistemos plėtra Lietuvoje“.

Konferencijoje teisės krypties mokslininkai ir praktikai, mediatoriai pristatys pranešimus apie mediacijos esamą situaciją Lietuvoje, jos teisinį reguliavimą ir siūlomas mediacijos sistemos tobulinimo perspektyvas – Mediacijos įstatymo ir kitų susijusių teisės aktų projektus – siūlomas naujoves, teisminės ir neteisminės mediacijos praktinį taikymą, mediatoriaus profesiją.

Konferenciją organizuoja Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, Teisingumo ministerija, Lietuvos mediatorių rūmai ir Mykolo Romerio universiteto Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorija.

Šiuo metu Seime svarstomas Civilinių ginčų taikinamojo tarpininkavimo įstatymo nauja redakcija (Nr. XIIP-4439), kuria siekiama padėti ginčo šalims susitarti taikiai, rasti joms pačioms tinkamiausią sprendimą, skatinti mediacijos (taikinamojo tarpininkavimo) plėtrą civiliniuose ginčuose, mažinti teismų darbo krūvį, taupyti privačių asmenų, valstybės biudžeto lėšas, skiriamas ginčų sprendimui teisme. Svarstoma galimybė padaryti mediaciją šeimos ginčuose privalomą iki kreipimosi į teismą.

Jau ne vienerius metus yra pastebimas augantis bylų skaičius Lietuvos teismuose. Vien per 2016 metus Lietuvos pirmosios instancijos teismai gavo net 206 498 bylų, iš jų – 18 364 šeimos ginčų bylos. Bylinėjimasis teisme neretai asocijuojasi su emocine įtampa, ilgu ir brangiai kainuojančiu bylos nagrinėjimo procesu. Dažnas bylos dalyvis lieka nepatenkintas tik vienai iš šalių palankiu teismo sprendimu. Ypatingai „jautrūs“ yra šeimos ginčai.

Konferencijos programa

Renginį galima bus tiesiogiai stebėti internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje

Registracija į renginį vykdoma iki 2017 m. balandžio 27 d. el. paštu mediacija.lab@mruni.eu

Registracija yra būtina. Vietų skaičius ribotas. Įėjimas į renginį pagal sąrašą su asmens dokumentu.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version