Sidharta
0 (0)

Hermann Hesse „Sidharta” (2010)
Išleido: Trigrama
Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

Tai alegorinis pasakojimas, istorija apie jauną brahmaną vardu Sidharta, kuris paskiria savo gyvenimą gilesnės išminties paieškoms.

Čia aprašoma viena ilgiausių ir sunkiausių kelionių, į kurią tiktai gali leistis žmogus – kelionė į patį save, ieškant paslėptų dvasios turtų, amžinosios būties paslapčių.

Užburiančių vaizdinių ir reto grožio kūrinys lengvai įtraukia. Įvyksta savaiminis skaitytojo ir pagrindinio herojus sąmonių susiliejimas, permąstomos pamatinės tiesos, kurios nušvinta tobulu aiškumu, paliečia pačią širdies gelmę.

Sunkiomis gyvenimo akimirkomis šios knygos skaitymas gali suveikti kaip galingas antidepresantas užliejantis jus meile gyvenimui, žmonėms ir sau, suteikiantis jėgų vėl atsistoti ant kojų.

„Sidharta” — vienas žymiausių vokiečių rašytojo, Nobelio premijos laureato Hermano Hesės kūrinių. Hesė nepaprasto likimo menininkas, Sidhartos istorija — tam tikra prasme jo paties gyvenimo kelio apmąstymas, kurią jis dedikuoja savo gerbiamam draugui, prancūzų rašytojui Romenui Rolanui. Romanas išverstas į begales kalbų, o tiražas siekia milijonus egzempliorių.

Kelios ištraukos:

” … Klausyki, kiekvienos išminties priešybė tokia pat teisinga! Kaip tik taip: išmintį galima išsakyti ir apvilkti žodžiais tik tada, kai ji vienpusiška. Vienpusiška yra viskas, ką išgalvoja protas ir išreiškia žodžiai … viskas tik pusėtina, viskam trūksta vientisumo, pilnumo, vienovės … išmintis neperduodama. Išmintis kurią bando perduoti išminčius, visada panaši į kvailą pokštą … Žinias galima perduoti, bet išminties – ne. Ją galima rasti, išgyventi, ji gali mus nešti, galima su ja daryti stebuklus, bet jos išsakyti ir pamokyti negalima.”

„Tu mokysies, – tarė Vasudeva, – bet ne iš manęs. Klausytis išmokė mane upė, ji mokys ir tave. Žiūrėk, ir tau ji pasakė, kad gera yra leistis žemyn, grimzti, ieškoti gilumos.”

„Dar niekada nieko nebuvo pasiekta barantis. Jei esama nuostolio, leisk jį man patirti. Aš labai patenkintas šia kelione.”

Kitos ištraukos: Upės meditacija

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version