Startuoja atvirų paskaitų ciklas apie emocinę sveikatą
0 (0)

emocijos

Foto: customballoonprinting.ca

Visuomenėje yra įprasta manyti, kad sveikata yra gera savijauta, kai niekuo nesergame ir nesiskundžiame, valgome sveiką maistą, sportuojame ar kitaip sveikai gyvename. Tai yra tiesa, tačiau reikia prisiminti, kad sveikata apima ir dar vieną labai svarbų aspektą – žmogaus psichiką. Psichikos (arba emocinė, dvasinė) sveikata yra nei kiek ne mažiau svarbi nei fizinė sveikata todėl, kad būtina gerai jaustis, adekvačiai reaguoti į susidariusias situacijas, spręsti kylančius sunkumus tam, kad galėtume sakyti „aš esu sveikas“.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, siekdamas parodyti, kokią svarbią vietą žmogaus gyvenime užima psichikos sveikata, Vilniaus miesto gyventojus kviečia dalyvauti atvirų paskaitų cikle, kurio metu bus kalbama apie tai, kokią vietą žmogaus gyvenime užima emocijos ir jausmai, ką daryti su kylančiu stresu ir nerimu, kaip atskirti, kada bloga nuotaika yra tiesiog bloga nuotaika, o kada – liga, ir daug kitų įdomių dalykų.

Š. m. balandžio 28 d., 18 val. kviečiame į pirmąją atvirų paskaitų ciklo paskaitą, kurią ves psichologė VIOLETA KASPERAVIČIŪTĖ.

Paskaitos tema: „Emocijų ir jausmų vieta žmogaus gyvenime“.

Kiekvieną dieną išgyvename daugybę įvairių emocijų ir jausmų. Mokėjimas juose susigaudyti, gebėjimas juos tinkamai išreikšti yra savotiškas menas, kuris suteikia žmogui galimybę būti savimi tarp kitų ir yra sveikos psichikos rodiklis. Emocijos įpina į bendravimą tam tikrų spalvų ir atspalvių, iš ko galime suprasti pašnekovą ir be žodžių. Jeigu dėl kokių nors priežasčių gyvenimo eigoje neišmokstame jų atpažinti, įvardinti ar išreikšti, tai gali tapti pagrindine priežastimi, dėl ko kreipiamasi pagalbos į psichologą.

Kas yra emocijos? Ar reikia jas valdyti? Kuo skiriasi jausmas nuo emocijos? Koks ryšys tarp emocijų suvokimo bei psichinės sveikatos? Paskaitos metu išgirsite paprastus ir suprantamus atsakymus į šiuos ir panašius klausimus.

Paskaita vyks adresu: Lietuvos „ŽINIJOS“ draugija, Vilniaus g. 22, Vilnius.

Išankstinė registracija nevykdoma. Paskaitos yra nemokamos. Kviečiame dalyvauti!

Renginys facebook’e

Paskaitas organizuoja Vilniaus visuomenės sveikatos biuras

Martyna Milieškaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras
Tel. 8 5 234 02 35, 8 6 521 0707
El. p. martyna.milieskaite@vvsb.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Exit mobile version