fbpx

Nevaldomų vaikų nebūna: kai vaikas – it tiksinti bomba
5 (1)

Ross W. Green „Nevaldomų vaikų nebūna: kai vaikas – it tiksinti bomba”(2017)
Išleido: Vaga
Vertė: Kristina Gudelytė-Lasman
Puslapių: 272

Žymus vaikų psichologas dr. R. W. Greene’as knygoje Nevaldomų vaikų nebūna: kai vaikas – it tiksinti bomba pristato auklėjimo metodą, kuris padės suprasti ir auginti rizikingos elgsenos vaikus, stokojančius lankstaus mąstymo, gebėjimų prisitaikyti, pakelti nusivylimą ir spręsti užklupusias bėdas. Aptardamas atsiliekančius įgūdžius ir neįveiktus sunkumus, dėl kurių kyla nevaldomų emocijų protrūkiai, autorius brėžia gaires, kaip teisingai spręsti nesutarimus ir sugrąžinti į namus ramybę.

Dr. R. W. Greene’o siūloma metodika plačiai taikoma viso pasaulio ugdymo bei gydymo įstaigose. Kai jūsų vaikui pakanka įgūdžių tinkamai atsakyti į jam keliamus reikalavimus ir jo atžvilgiu puoselėjamus lūkesčius, jis tą ir daro. Jei jam pakanka įgūdžių įveikti nesutarimus, susitaikyti su mintimi, kad pasikeitė planai, priimti suaugusiųjų nubrėžtas ribas ar keliamus reikalavimus ir dėl to nesijausti sugniuždytam, jis be didesnių nesklandumų susidoros su šiais iššūkiais. O štai neturėdamas šių įgūdžių – nesusidoros. Neabejotinai svarbiausia šios knygos tema – jei tik sugeba, vaikai elgiasi tinkamai.

„Jei auginate rizikingos elgsenos vaiką, ši knyga turėtų jums suteikti daugiau optimizmo ir tikėjimo, kad iš tikrųjų įmanoma įveikti jūsų atžalą užklupusius sunkumus, o į šeimą grąžinti  bent dalį sveiko proto”

Dr. Ross W. Greene

Knygos pagrindu skelbta: Kaip reaguoti, kai vaikas atsiriboja tylos siena?Konfliktų sprendimas su paaugliais ir vaikais

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.