1-oji tarptautinė visuomenės psichikos sveikatos konferencija Baltijos šalyse
0 (0)

Birželio 30 – liepos 1 dienomis Vilniaus universitete vyks 1-oji tarptautinė visuomenės psichikos sveikatos konferencija „Nuo pagrindų – iki inovacijų“. Tai pirmasis tokio pobūdžio renginys Baltijos šalyse, kurio metu šios srities patirtimi dalinsis ne tik medikai, bet ir politikai, edukologai, urbanistai bei kitų profesijų atstovai. Tarp konferencijos svečių – žymiausi visuomenės psichikos ekspertai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Olandijos, Vokietijos ir kitų pasaulio šalių.

Kiekvienos šalies gyventojų psichikos sveikata yra neatsiejama nuo ilgalaikio valstybės socialinio ir ekonominio vystymosi. Tačiau blogėjanti gyventojų psichikos sveikatai išlieka rimtu iššūkiu ne tik Lietuvai, bet ir pažangiausioms pasaulio šalims. Ši konferencija, suburianti žymiausius psichikos sveikatos srities mokslininkus ir praktikus, yra arena pasidalinti naujausiomis mokslo žiniomis ir įvairių pasaulio šalių praktika, kaip Lietuvai gerinti visuomenės psichikos sveikatą.

Atliktas tyrimas parodė, kad 40 proc. jaunų mūsų šalies žmonių pasižymi savižudišku elgesiu, o tarp mokyklinio amžiaus vaikų Lietuvoje kas trečias – kaip agresorius arba kaip auka – susiduria su patyčiomis. Laikas pradėti veikti.

Maloniai kviečiame Jus rytoj, penktadienį, 10 val. atvykti į Vilniaus universiteto aulą „Parva“ (3 aukštas), adresu Universiteto g. 3, Vilniuje ir susipažinti su mūsų visuomenės psichikos sveikatos padėtimi bei užsienio šalių patirtimi rūpinantis šia sritimi.

Konferenciją organizuoja Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas. Konferencijos partneriai – Valstybinis psichikos sveikatos centras, Europos visuomenės sveikatos asociacija ir Norvegijos Visuomenės sveikatos institutas.

Konferencijos internetinė svetainė: http://pmhconference.eu/

Dalyvavimas nemokamas. Kviečiame atvykti! Programa >>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.