3 paprasti būdai išvengti finansinių problemų
0 (0)

kaip-isvengti-skolu

Kartais daugiau išmokstame iš savo klaidų nei laimėjimų, rašo portalas Businessinsider.com. Mary Hunt, „Debt–Proof Living“ įkūrėja, savo naujausioje knygoje „Protingos moters gidas kaip planuoti pensiją“ (angl. – „The Smart Woman‘s Guide to Planning for Retirement“) pristato kelis pagrindinius dalykus, kurių turėtumėte vengti, norėdami nepatirti finansinių nesėkmių.

Štai kelios dažnai žmonių daromos klaidos:

1. Gyvenimas iš kreditų.

M.Hunt teigia, kad nesaugūs vartojimo prasiskolinimai, tokie kaip kreditinės kortelės skola, asmeninės ar studentiškos paskolos, asmeninių finansų planavimui yra tarsi vėžys.

Skolinimasis prasideda nedidelėmis skolomis, kol galiausiai stipriai išauga. „Jei su šiuo blogu įpročiu nekovojama agresyviai, tai gali jums pridaryti daugybę nepatogumų“.

2. Didesni poreikiai nei galimybės.

Jei būtiniausiems poreikiams petenkinti išleidžiate daugiau nei galite sau leisti, – tai tiesiausias kelias į finansinę katastrofą.

Kaip teigia M.Hunt, gyventi truputį sumažinant savo poreikius ir taip visą laiką atsidedant bent po nedidelę dalį taupymui yra tiesiausias kelias į finansinį saugumą ir laimę.

3. Taupymo vilkinimas.

Greičiausiai dažnai mėgstate sakyti, kad taupymui esate per jauni, šiandien ir taip mažai uždirbate, nesate dabar patenkinti savo finansine padėtimi ar pan.

Taip esate linkę pateisinti savo negebėjimą planuoti išlaidų ir laiku atlikti įmokų. M. Hunt atvirai teigia – taip galvodami, apgaudinėjate save.

Taupyti reikia čia ir dabar, nes paklausę savęs „kada, jei ne dabar?“, aiškiai suprasite, kad tinkamo meto nebus niekada.

Šaltinis: ekonomika.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.