fbpx

Asmeninio augimo ir savęs pažinimo grupė su dailės terapija
0 (0)

Kviečiame dalyvauti SAVĘS PAŽINIMO IR ASMENINIO AUGIMO GRUPĖS veikloje. Ši grupė – tai vieta, kur dailės terapijos metodų pagalba bei per santykius su savimi ir kitais galima geriau suprasti save, susigaudyti savo mintyse ir jausmuose, išmokti geriau bendrauti, įveikti nerimą, keisti savo elgesį bei mąstymą.

Dailės terapijos grupė skirta – emocinės savijautos gerinimui, geresniam savęs supratimui, savo santykio su kitais pažinimui ir tobulinimui.

Savoka “therapia” (iš graikų k. – rūpestis, priežiūra, gydymas). Šio termino įvedimas į pedagogiką, į kūrybinius užsiėmimus, išties, pateisinamas – veikloje prioritetą įgyja rūpestis žmogumi. Na, o gydymas suvokiamas labiau kaip savigyda, kaip socialinis – psichologinis (savi)gydymas, elgesio stereotipų keitimas. Taip pat žodis “gydymas” turi dar vieną prasmę – tai išsivadavimas nuo ko nors. Įdomi ir F. Nietzsches pozicija: jam žmogaus sveikata ar kita žmogaus problema reiškė ne laisvę nuo ligos ar turimos problemos, bet gebėjimą su visu tuo tvarkytis.

Šių užsiėmimų metu Jūs:

  • pajusite dailės terapijos metodų galimybes,
  • pamatysite tarsi iš šono Jums svarbius dalykus,
  • įgysite vertingos pozityvios pokyčių patirties,
  • išreikšite save kūrybiškai,
  • lavinsite vaizduotę, ugdysite estetinę patirtį, vaizduojamosios veiklos įgūdžius bei meninius gebėjimus apskritai,
  • geriau suprasite save, kitus ir aplinką,
  • saugiai išreikšite negatyvius jausmus ar emocijas,
  • susigaudysite savo mintyse, emocijose ir jausmuose,
  • turėsite galimybę keisti savo elgesį bei mąstymą.

Kiekvieno susitikimo metu Jūs susipažinsite vis su kitais dailės terapijos metodais. Grupinės refleksijos metu vykstantys patirties apmąstymai, įžvalgos bei kitų grupės narių atliepimai į spontaniškai sukurtus kūrinius – padeda tobulėti, įžvelgti svarbius dalykus bei inicijuoja teigiamus pokyčius.

RENKAMA NAUJA DAILĖS TERAPIJOS GRUPĖ: grupės pradžia – 2018 m. vasario mėn. 8 d. (užsiėmimai vyks vieną kartą per savaitę – ketvirtadienio vakarais: 18.00 – 21.00 val.). Viso: 12 užsiėmimų (vasaris-kovas-balandis).

Registracija jau vyksta!
GRUPĖJE tik iki 10 dalyvių – grupė bus uždara.

Dalyvio narystės grupėje mokestis: 225 Eur (įskaičiuotos visos reikiamos priemonės).

REGISTRACIJOS PATVIRTINIMUI REIKALINGAS 65 Eur avansinis (registracijos) mokestis. Likusi suma (160 Eur) mokama dalimis: vasario mėn. 8 d. – pirmojo susitikimo metu – yra mokama antroji mokėjimo dalis – (80 Eur); kovo mėn. 1 d. – mokama trečioji mokėjimo dalis – (80 Eur).

PRELIMINARIAI PLANUOJAMOS UŽSIĖMIMŲ TEMOS:

  • Saviindentifikacija (stebuklingas žvilgsnis į save);
  • Mano bendravimo ir rodomo dėmesio kitiems fiksacija – elgesio modelis;
  • Aš – savo ir kitų akimis;
  • Mano emocijos, nuotaikos ir jausmai. Negatyvių emocijų atpažinimas ir jų saugus išlaisvinimas;
  • Laivės pojūčio kūrimas;
  • Savityra – griaunantys ir kuriantys procesai manyje;
  • Mano dabarties ir vaikystės santykio metafora. Kelionė į vaikystę;
  • Mano ribos: aš ir mano saugi aplinka;
  • Vidiniai suvaržymai ir išsilaisvinimas iš jų;
  • Pasirinkimų ir minčių konstravimo jėga;
  • Mano poreikiai ir vedantysis gyvenimo tikslas;
  • Savivertė ir teigiamas savęs vertinimas.

Grupės ir užsiėmimų vadovė: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, dailės terapijos praktikė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų ir konsultavimo institute pabaigusi kvalifikacijos kėlimo programą „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 14 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Studijos adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės).

Registruotis galite el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com,
tel. pasiteirauti 868444109

Daugiau informacijos apie dailės terapijos seminarus rasite čia: Savęs pažinimas ir saviraiška, renginys facebook’e

TRUMPAI APIE GRUPĘ IR JOJE VYKSTANČIUS PROCESUS:

Grupėje yra didesnė galimybė analizuoti savo bendravimo su kitais ypatumus ir mokytis efektyvių socialinių įgūdžių būtent socialinėje aplinkoje. Grupė tiksliau atspindi kasdienybę, nes čia kiekvienas grupės narys būna toks, koks jis yra bendraudamas su kitais žmonėmis. Asmuo gali pamatyti save ir savo problemas kitų grupės narių akimis, išbandyti naujus elgesio būdus ir stebėti jų pasekmes.

Grupė bei joje taikomi dailės terapijos metodai skatina ir teikia paramą keičiant įprastinį elgesį efektyvesniu, išmoktas elgesys, savęs ir santykių su kitais supratimas lengviau perkeliami į realų gyvenimą.

Tikriausiai kiekvienam iš mūsų teko atsidurti situacijoje, kuomet norėjosi nuoširdžiai išsakyti savo teigiamus ir neigiamus jausmus ir sulaukti tokio pat nuoširdaus atsako. Tačiau realybėje taip atvirai ir nuoširdžiai kalbėtis ne visuomet pavyksta: lieka nuoskaudų, kyla nesusipratimai, ryšiai, bendravimas nutrūksta. Tuo tarpu dalyvaujant grupėje – mokomės ne vertinti ar teikti patarimus, o priimti, padėti suprasti, pamatyti situaciją kitaip.

Žinoma, būna ir grupėje kyla konfliktų, kurių priežastis – elgesio, bendravimo būdai, grupės nariams būdingi ir už jos ribų. Tačiau dailės terapijos grupė – maža socialinių santykių laboratorija, kurioje skatinamas bendravimas, pagrįstas atvirumu, todėl konfliktinės situacijos aptarimas – puiki galimybė geriau pažinti save.

Dailės terapijos metodai nereikalauja specialių meninių sugebėjimų, svarbus pats kūrybinis procesas. Tai – spontaniška kūryba, suteikianti plačių galimybių tyrinėti, išreikšti save, savo jausmus, pasaulėjautą ir mintis. Grafiniai vaizdiniai lengviau nei žodžiai priartina prie realybės – piešinio kalba, simboliai dažnai „prabyla” tada, kai sąmonei nebepakanka žodžių.

Kiekvieno susitikimo metu Jūs susipažinsite vis su kitais dailės terapijos metodais. Grupinės refleksijos metu vykstantys patirties apmąstymai, įžvalgos bei kitų grupės narių atliepimai į spontaniškai sukurtus kūrinius – padeda tobulėti, įžvelgti svarbius dalykus bei inicijuoja teigiamus pokyčius.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.