Atviros psichiatrijos mėnesio renginių programoje – ir klubo „13 ir Ko” bendradarbės paroda
0 (0)

Kaip ir kasmet, šį spalį klubas „13 ir Ko” kviečia apie psichikos sveikatą pakalbėti ir meno kalba. Šį kartą klubas pristato savo ilgametės bendradarbės, meno terapeutės ir vienos iš meno terapijos pradininkių Lietuvoje Irmos Barauskaitės-Klimkienės karpinių parodą „Tai – tik… popierius”.

karpiniaiNepaprastai talentingos menininkės darbai kviečia aplankyti šiais metais visuomenei atsiversiančias psichiatrijos įstaigas. 16-ąją Pasaulinės psichikos dienai skirtą parodą klubo „13 ir Ko” kartu su Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės bendruomenės psichiatrijos skyriumi rengiamoje parodoje, eksponuojamoje Lietuvos medicinos bibliotekoje, kviečiame apsilankyti spalio 9-31 dienomis.

Klubas „13 ir Ko” antrą dešimtmetį bendradarbiauja su Lietuvos medicinos biblioteka ir nuolat rengia savo narių, psichikos sutrikimų patyrusių asmenų, arba draugų kūrybos parodas.

Nuo 1992 m. spalis visame pasaulyje siejamas su psichikos sveikata, kadangi spalio 10-ąją dieną minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. 2015-ųjų šios dienos skelbiama žinia – „Orumas psichikos sveikatoje”. Šiais metais Lietuvoje spalio mėnuo pirmąkart bus skirtas ir atvirai psichiatrijai.

Irma Barauskaitė-Klimkienė, nuo 1993 m. prisidėjusi kuriant meno terapijos studiją psichiatrijos ligoninėje, karpiniais domisi ir juos kuria apie 15 metų. Karpiniams siužetus menininkė ima iš gamtos, remiasi lietuvių liaudies tradicijomis. Antrąja savo paroda I. Barauskaitė-Klimkienė prisideda prie Atviros psichiatrijos mėnesio renginių.

Parodos atidarymas spalio 9 d. 14 val.
Paroda Lietuvos medicinos bibliotekoje veiks iki spalio 31 d.

Daugiau informacijos: club13.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.