BERMUDŲ TRIKAMPIS: EMOCIJOS, KURIOS ĮKALINA
0 (0)

bermudu-trikampis-virsus

2016 M. GEGUŽĖS 13-14 D. KAUNE / GEGUŽĖS 20-21 D. KLAIPĖDOJE / GEGUŽĖS 27-28 D. VILNIUJE

Baimė, gėda ir kaltė – emocinis bermudų trikampis, kuriame pradingsta jūsų norai ir gyvenimo džiaugsmas. Tai emocijos, kurios paralyžuoja gyvenimą ir stabdo bet kokius pokyčius. Jos laiko jus tame gyvenimo scenarijuje, kuriame esate ir paverčia jus marionetėmis, tarnaujančiomis kitų žmonių lūkesčiams. Išmokus sąveikauti su šiomis emocijomis, atsiveria durys į kitokį gyvenimą.

Išgyventi šias emocijas nėra malonu, todėl gali būti, kad dabar jums atrodo, jog jų nėra jūsų gyvenime. Baimė, gėda ir kaltė – slopina, stingdo, verčia susigūžti ir kelia norą pasislėpti. Todėl mes išmokome šių emocijų nepastebėti ir ignoruoti. Bet tai – kelias, vedantis į niekur.

PABANDYKITE SĄŽININGAI ATSAKYTI SAU Į ŠIUOS KLAUSIMUS:

  • Kiek kartų norėjote kažką pakeisti ar padaryti, bet vis sustodavote?
  • Ar žinote, ko norite, ar dažniau gyvenate taip, kaip reikia?
  • Kaip dažnai bandote atitikti kitų lūkesčius, o kai pavargstate – nusprendžiate “būti savimi”, nusispjaunate į viską, bet po kurio laiko vėl grįžtate atgal?
  • Ar jaučiatės jaukiai, kai kas nors garsiai kalba apie seksą?
  • Ar leidžiate sau būti spontaniškais ir bent kartais pakvailioti viešoje vietoje?
  • Ar jums lengva pasakyti, kiek kainuoja jūsų darbas? Ar dažniau sutinkate su kitų siūloma atlygio suma?
  • Ar pripažįstate savo jausmus ir leidžiate sau juos išgyventi? Ar galite nepažįstamų žmonių akivaizdoje atsiverti, liūdėti, verkti ar pykti?
  • Jūs žinote savo talentus ir juos realizuojate?

bermudu-trikampis-reg-150x150Įsiklausykite į savo atsakymus ir pagalvokite: jūs valdote baimę, gėdą ir kaltę, ar greičiau – atvirkščiai? Ir jeigu atsakėte “ne” bent į vieną klausimą – jūs leidžiate savo norams ir gyvenimo džiaugsmui išnykti emociniame bermudų trikampyje. Jūsų gyvybinė energija užrakinta spąstuose ir nyksta drauge su jūsų gyvenimu.

Žinoma, jūs galite sau sakyti, kad visa tai – ne apie jus. Ir jeigu jūsų gyvenime viskas puiku, viskas vyksta taip, kaip jūs norite, pamirškite viską, ką jums pasakoja. Bet, jeigu jums atrodo, kad gyvenimas sunkus ir neteisingas, kad daugiau “reikia” ir “privalau”, nei “noriu”, tuomet dabar pats laikas padaryti sprendimą ir iš bermudų trikampio išplaukti į plačius gyvenimo vandenis.

Baimė, gėda ir kaltė apsigyveno su mumis dar vaikystėje, kai mes iš visų jėgų stengėmės atitikti mums keliamus reikalavimus, o bet koks nukrypimas “nuo normos” virsdavo gėdinga kaltinimų lavina. Taip mūsų galvose išsikerojo žinojimas, kad geriau nieko nedaryti, nei padaryti kažką “ne taip”. Ir kai suaugome, šis įsitikinimas pasiliko ir dažnai jo negali sugriauti net akivaizdūs pasiekimai – viduje mums vis tiek gėda ir mes jaučiame kaltę, nes nesame tobuli ir idealūs. Mes bijome būti atstumtais ir todėl dažnai esame neryžtingi, neleidžiame sau būti ryškiais, išsiskiriančiais, jausmingais ir nuoširdžiais. Mes gyvename istorijoje “būti nematomu”. Ir tai mums tikrai nesuteikia laimės ir džiaugsmo.


  • Seminare mes mokysimės atpažinti ir priimti šias emocijas ir pamatysime, kokią įtaką jos daro kiekvieno gyvenime. Paprastais ir efektyviais metodais dirbsime su kiekviena emocija tam, kad jos mus paleistų. Pripažindami ir aptikdami šias emocijas savyje, mes nusimesime naštą ir atlaisvinsime užsikonservavusią energiją.
  • Išmokę valdyti šias emocijas, mes sustiprinsime savo vidinę atramą ir pasijusime stipresni, pradėsime geriau jausti savo kūną, susigrąžinsime sau teisę klysti ir nuvilti kitus, neatitinkant jų lūkesčių. Tai išlaisvins mūsų gebėjimą vertinti gyvenimą savo akimis, pagal savo vidinius standartus.
  • Nuo pirmųjų gyvenimo dienų mes mokomės būti tokiais, kuriuos mylės ir priims, o kiekvieno iš mūsų galvoje nuolat sukasi nebylus klausimas “Koks aš turiu būti, kad jie mane mylėtų?” Ir tai nejučia tampa pagrindiniu mūsų gyvenimo tikslu. Mūsų REIKŠMINGUMU, kuris negailestingai ardo mūsų energiją, naikina įkvėpimą ir norą kurti.
  • Seminare efektyvių metodų pagalba susitiksite su šiuo drakonu, kuris suvartoja didžiausią jūsų energijos kiekį – REIKŠMINGUMU. Pamatysite, kaip jis kuria jūsų baimes ir laiko jus įkaitais. Atidarysite jo sukurtą narvą ir išleisite savo vidinę jėgą į laisvę.

Didžioji seminaro dalis yra skirta praktiniam darbui: pažinti, priimti ir paleisti. Taip, žinau – tai nebus lengvas seminaras, bet jo tikslas nėra užliūliuoti jus dar vienoje iliuzinėje pasakoje. Šio seminaro tikslas – pradėti valdyti tas emocijas, kurios mus laiko sąstingyje ir dėl kurių mes negalime judėti pirmyn. Jūs gausite konkrečius įrankius, su kuriais dirbsite seminare ir tęsite darbą savarankiškai.

bermudu-trikampis-reg-150x150Šalutinis darbo su baime, gėda ir kalte poveikis:

  • Griūna iliuzinės atramos išorėje ir stiprėja vidinė atrama.
  • Keičiasi požiūris į save ir “remontuojasi” santykiai su savimi bei aplinka.
  • Stiprėja savivertė ir meilė sau.
  • Į gyvenimą patenka daugiau spalvų ir džiaugsmo.
  • Sunkiau pasiduosite įvairioms manipuliacijoms, paremtoms baime, gėda ir kalte.
  • Atblokuosite gyvybines jėgas, kurias dabar išnaudojate tam, kad viskas liktų taip, kaip buvo.
  • Patys sau tapsite sverbesni ir įdomesni.

Ir tai nereiškia, kad jūs pradėsite gyventi, nesilaikydami visuomenės ir moralės normų. Tai reiškia, kad Jūsų gyvenime atsiras daugiau ir aiškesnių “NORIU” ir gyvenimas virs labiau Jūsų nei kitų.

bermudu-trikampis-info1

testine-programa-apie

bermudu-trikampis-pab

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.