Esu tik vyrus skaudinanti kalė. Ką patartumėte?
0 (0)

Klausimas: Jau kurį laiką man iškilus problema dėl meilės. Esu turėjusi daug draugysčių su skirtingais vaikinais, bet niekada nepasiseka pajusti to meilės jausmo. Kitas žmogus man atiduoda visą meilę, o aš šaltai į tai reaguoju, nors pasąmonė sako, imk šį vyrą, jis bus nuostabus.

Kartą vienas žmogus man yra pasakęs, kad matomai aš negaliu būti tik su vienu, nes turėdama vieną, jau ieškau kito. Dėl to jaučiuosi kaip kokia žemo lygio mergina. Atrodo, jog taip ir liksiu amžinai vieniša. Per 15 metų taip ir neradau to, kuris man tikrai patiktų, kurį pamilčiau iš visos širdies. Norisi tai pakeisti. Esu tik vyrus skaudinanti kalė. Ką patartumėte?

Komentuoja psichologė – psichoterapeutė Jurga Gužauskienė:

Visai gali būti, kad Jūsų noras/poreikis keisti vyrus reiškia pyktį jiems: juos viliojate, rodote dėmesį, mezgate ryšį, o po to atstumiate, paliekate.

Negaliu Jums tiksliai atsakyti kam Jums to reikia, kaip ir kam reikia „jaustis žemo lygio mergina“, bet panašu, kad toks elgesys Jums yra kažkuo naudingas: galbūt Jūs bijote atstūmimo, tačiau nelaukiate kol tai įvyks, ir Jus atstums, bet skubate atstumti pirma ir taip pati sau patvirtinti, kad ryšys yra nepatikimas, kad jis negali patenkinti vidinių artumo, noro priklausyti poreikių.

Gal Jūs augote nestabilioje ar netgi chaotiškoje aplinkoje, kur nuolat jautėte grėsmę būti „užpulta“, nes barniai, konfliktai „galėjo kilti dėl bet ko“; kur artimiausi žmonės buvo nejautrūs Jūsų meilės poreikiams, todėl augant tokiame santykyje emociniame lygmenyje atsitraukėte nuo artimo ryšio, nes jis buvo žeidžiantis.

Giliau leidžiantis į asmenišką atsakymą, darau prielaidą, kad Jums augant galėjo nutikti taip, kad tėvas paliko mamą, ar gyvenote su tėvu matant jo vartotojišką santykį su moterimis. Jūsų atstūmimas – gali būti nesąmoningas kerštas savo tėvui ir tuo pačiu patvirtinimas, kad vyrai yra nepatikimi ir ilgalaikių santykių geriau su jais neturėti.

Galime daug spėlioti, tačiau tokiais ir kitais panašiais atvejais – visuomet siūlau kreiptis pagalbos į profesionalą, kuris padės suprasti kas su Jumis atsitiko išties, kodėl Jums reikia tokių destruktyvių santykių ir kaip juos pakeisti.

Jurga Gužauskienė | guzauskiene.lt
Psichologė – psichoterapeutė

Iliustracija: Joe deSousa

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.