Interaktyvus žemėlapis parodo, kaip tėvų profesija lemia jūsų ateitį
0 (0)

tėvai ir vaikai

Foto: Barney Moss

Daugiau 1,5 mlrd aktyvių anketų socialiniame tinkle „Facebook“ šiai kompanijai suteikia neįtikėtiną kiekį duomenų. Be virusinių vaizdelių ar juokingų nuotraukų, mes dalijamės ir svarbiais asmeniniais duomenimis, kurie padeda tyrėjams atskleisti gana įdomias tendencijas.

Neseniai „Facebook“ analitikai pateikė infografikus, kuriuose atsispindi, kaip dažnai vaikai seka savo tėvų pėdomis, kai kalbama apie karjeros pasirinkimą.

Ismailas Onur Filiz ir Lada Adamic susistemino informaciją apie 5,6 mln tėvų ir jų vaikus. Kartu su tuo, jie sukūrė interaktyvią vizualizaciją, kuri atskleidžia tėvo-sūnaus bei motinos-dukros profesinius ryšius. Taip pat buvo atsižvelgta ir į  priešingų lyčių profesijų sąsajas (tai yra: motinos-sūnaus ir tėvo-dukters).

1-1

Rezultatai parodė, kad, pavyzdžiui, yra penkis kartus labiau tikėtina, kad prisijungsite prie karinių pajėgų, jei ten tarnavo jūsų tėvas.

O jeigu jūsų tėvas buvo ūkininkas, žvejys ar miškininkas, atsiranda net 7,6 kartus daugiau galimybių, jog taip pat pasuksite į šiuos profesinius sektorius. Tuo tarpu slaugių dukros 3,75 karto dažniau paseka mamos pavyzdžiu.

Tai įrodo, kad daugelio atveju tėvai iš tikrųjų daro įtaką jūsų gyvenimo keliui.

1-2

Žinoma, šie skaičiai yra šiek tiek sąlyginiai, nes, pavyzdžiui, atsižvelgiant į tėvo-sūnaus poras, kurios dirba žemės ūkyje, žvejybos ar miškininkystės srityse, susidaro įspūdis, kad tai labai didelis sutapimas, tačiau faktiškai tik 3 proc. sūnų seka tėvų pėdomis. Kaip ir motinos-dukros slaugių poros – tik 8,5 proc.

Yra ir kitų dalykų, į kuriuos verta atsižvelgti. Visų pirma, ne visi žmonės turi „Facebook“ (ypač tėvai). Taip pat ne visi viešina savo profesijas, o be to, buvo analizuojami tik anglakalbių asmenų profiliai. Todėl šiuos duomenis reikėtų vertinti atsargiai.

Parengė Technologijos.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.