ĮSISĄMONINTO DĖMESINGUMO (MINDFULNESS) MOKYMO GRUPĖ VAIKAMS IR PAAUGLIAMS KAUNE
0 (0)

Įsisąmoninimu grįstos metodikos įgauna vis didesnį paplitimą ne tik Europoje ir visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Jos taikomos medicinoje, psichologijoje, sporte, kariuomenėje, versle ir be abejo vaikų ir paauglių švietimo bei ugdymo sistemoje. Taikant įsisąmoninimu grįstas metodikas vaikams bei paaugliams jos gali būti ypač naudingos ir efektyvios.

Besivystantis vaikų ir paauglių protas greitai įsisavina mokomas technikas, jas gali panaudoti gyvenime bei mokymosi procese.

Įsisąmoninimu grįstos metodikos gali padėti ir sveikiems vaikams, ir patiriantiems įvairių mokymosi, psichologinių ar elgesio sunkumų.

Taikant šias technikas galima greitai ir veiksmingai pagerinti vaikų ir paauglių dėmesio koncentraciją, atmintį, emocinę savireguliaciją ir elgesio planavimą, gebėjimą susikaupti ir atsipalaiduoti, socialinius įgūdžius, miego kokybę, negatyvių emocijų ir elgesio valdymo įgūdžius.

Taikomos intervencijos sumažina bendrą ir specifinį nerimastingumą, pagerina miego kokybę, pailsėjimo jausmą, nuotaiką ir gebėjimą atgauti jėgas. Vaikams stiprėja savęs suvokimas, priėmimas ir pasitikėjimas savimi bei savęs efektyvumo jausmas.

Šias įsisąmoninimu grįstų metodikų galimybes bus galima išnaudoti lankant Įsisąmoninto dėmesingumo (mindfulness) pradinio mokymo grupę Kaune 2018 m. lapkričio 14 d. – gruodžio 12 d.

Mokymo kursą sudaro įvadinė konsultacija ir 5 (penki) grupiniai užsiėmimai. Įvadinės konsultacijos metu gali dalyvauti vaikas, ir, jei pageidaujama, gali dalyvauti ir tėveliai (atstovas). Siekiant atsižvelgti į kiekvieno vaiko individualius poreikius, šios konsultacijos metu bus aptariamas tolimesnis darbas grupėje. Dėl įvadinės konsultacijos prašome teirautis el.paštu astakeru@gmail.com.

Grupiniai užsiėmimai vyks šiomis dienomis:
1/5 užsiėmimas – 2018 m. lapkričio mėn. 14 d.
2/5 užsiėmimas – 2018 m. lapkričio mėn. 21 d.
3/5 užsiėmimas – 2018 m. lapkričio mėn. 28 d.
4/5 užsiėmimas – 2018 m. gruodžio mėn. 5 d.
5/5 užsiėmimas – 2018 m. gruodžio mėn. 12 d.
Vieno užsiėmimo trukmė 75 min.

Organizuojamos skirtingo amžiaus grupės – pirmoji, skirta mažesniems, 6-10 metų amžiaus vaikams, antroji, skirta didesniems vaikams. Užsiėmimai vyks trečiadieniais 17.30 – 18.45 val. (jaunesniems vaikams) ir 19.00 – 20.15 val. (vyresniems vaikams), adresu Tvirtovės al. 90, Kaunas, medicinos centras Neuromeda, II aukštas, 22 kabinetas.

Norintys turės galimybę gauti konsultaciją ir po mokymų, kurioje gaus atsakymus į dar likusius asmeninius klausimus.

Mokymus ves psichologė-psichoterapeutė, įsisąmoninimu grįstų intervencijų mokytoja Asta Keruckė.

Užsiėmimų kaina: 19 eurų už įvadinę konsultaciją ir 75 eurai už 5-erių užsiėmimų ciklą. Dalyviai gaus mokymų medžiagą.

Vietų skaičius labai ribotas. Būtina išankstinė registracija iki š.m. lapkričio 5 d. internetu paspaudus nuorodą https://goo.gl/forms/ogYP4DoRqH7tDDle2 arba el. paštu info@psichoterapija.info
Papildoma informacija telefonu 8 616 53444, 8 602 50142.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.