Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras: renginiai ir kūnui, ir sielai
0 (0)

kunui-ir-sielai

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras stengiasi, kad su paskutiniais medžių lapais žmonių ūpas nenukristų. Kas mėnesį atnaujinamas nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai” vėl mirga nuo nemokamų užsiėmimų gausos, vilioja naujovėmis – nuo čiuožimo iki poezijos terapijos.

Ledo areną užlies klegesys

Džiaugsminga žinia išsiilgusiems žiemiškų ir sveikatai naudingų pramogų – „Akropolyje” vėl bus proga pasipustyti pačiūžas ir skrieti ant ledo nemokamai. Šie užsiėmimai finansuojami iš Klaipėdos savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Pasiūlymu nemokamai pačiuožinėti bus galima pasinaudoti nuo lapkričio 4 d. pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 14.45 iki 15.30 val.
Treniruojantis ledo arenoje, grūdinasi žmogaus organizmas, rečiau susergama peršalimo, viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Čiuožiant juda ne tik kojų raumenys, bet ir stuburas, pečių linija. Šis sportas taip pat naudingas plaučiams ir širdžiai.

Biuro salėje – naujos mankštos

Lapkritį Visuomenės sveikatos biuro sporto salėje bus galima išmėginti dubens dugno giliųjų raumenų stiprinimo treniruotes. Šie pratimai moko, kaip dubens dugno raumenis susieti su giliaisiais pilvo, nugaros, šlaunų ir klubų raumenų sluoksniais ir priversti juos veikti kartu. Ištreniruotas dubens dugnas kaip pamatas leidžia lengviau ir grakščiau judėti, išlaikoma tiesi laikysena ir taisyklingos kūno formos. Kūnas tampa paslankesnis, pagerėja bendra savijauta. Užkerta kelią nugaros skausmams, kūprinimuisi, stuburo išvaržoms, klubų iškrypimui, šlapimo nelaikymui, erekcijos sutrikimams, prostatai, pakelia nusileidusius vidaus organus ir kt.

Dubens dugno giliųjų raumenų stiprinimo treniruotės tinka visiems: moterims ir vyrams, jauniems ir pagyvenusiems, sveikiems ir turintiems sveikatos sutrikimų. Išmokus pratimus, galima juos naudoti vairuojant, einant, bėgant, sėdint, stovint, gulint, lipant laiptais, plaunant indus, keliant ką nors ir t.t.

Eilės – „vitaminai” sielai

Niūriausiu metų laiku sugrįžta ir širdis sušildantys poezijos terapijos užsiėmimai. Visuomenės sveikatos biuro salėje eilės ir šviesios emocijos liesis lapkričio 12, 19 ir 26 d. 17 val.

Nepaisant to, kad orai pradės sparčiai vėsti, verta apsirengti patogiai ir pajudėti lauke. Kalendorius „Ir kūnui, ir sielai” tradiciškai skelbia apie besitęsiančius kolektyvinio bėgimo užsiėmimus Poilsio parke kiekvieną antradienio vakarą, antradienių popietėmis brandaus amžiaus miestiečiai laukiami vaikščiojimo grupių susitikimuose. Taip pat lapkritį suplanuoti keturi šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimai: du vyks prie Vasaros estrados, du – P.Mašioto progimnazijos stadione.

Kūno linijas dailinančios ir optimizmu užkrečiančios zumbos bei kalanetikos treniruotės visą lapkritį Visuomenės sveikatos biuro salėje džiugins moteris. Vaikų darželio „Žemuogėlė” patalpose (įėjimas į sporto klubą „Ginsvė”) besilaukiančias moteris savo suapvalėjusius pilvukus pajudinti kvies specialios mankštos.

Lengvosios atletikos manieže penktadienių rytais Visuomenės sveikatos biuras organizuoja specialias mankštas senjorams. Norintiems jose dalyvauti būtina atsinešti kilimėlį bei rankšluostį, nes kai kurie pratimai atliekami sėdint.

Į visus išvardintus užsiėmimus klaipėdiečiai turėtų registruotis iš anksto. Kontaktai ir išsamus užsiėmimų grafikas yra patalpinti sporto kalendoriuje トIr kūnui, ir sielai”, kurį galima rasti ir užsukus į www.sveikatosbiuras.lt.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.