fbpx

Mamos laiškas dukrai
0 (0)

Iliustracija: Nastya_gepp / pixabay.com

Svarbiausia – pasistenk būti geru žmogumi. Tu jau dabar gera, mažyle mano. Tavyje tiek daug gerumo, kad žiūrint į tave, man plyšta širdis. Ir aš noriu, kad tu tokia ir liktum. Ir toliau kaupk savyje šviesą. Tiesiog pažadėk sau, kad spindėsi, nuolat ir visada, – kaip žiburėlis, užpildantis visa erdvę šilta šviesa. Žmonės norės būti arčiau tavęs, pasijausti laimingi ir ką nors perskaityti tavo spinduliuose. Tu šviesi ryškiai tamsiame ir audringame pasaulyje, ir tai tave apsaugos nuo nerimo dėl kitų, tuštumą mumyse gimdančių dalykų: “būti madinga ir kieta”, “būti sėkmingesne, nei visi kiti” arba “atitikti grožio standartus.

Antra. Visada prisimink, kad devyniais iš dešimties atvejų – tau ne nervinis išsekimas, o tiesiog reikia puodelio arbatos ir sausainio. Tu nustebsi, kaip lengvai mes tai painiojame. Todėl dėl visa ko, turėk po ranka didelę sausainių dėžę.

Trečia. Visada surink sliekus nuo šaligatvio ir padėk juos į žolę. Jiems išaušo bloga diena, jeigu jie nušliaužė į pavojingą vietą. O juk jie tokie naudingi…žemei ar dar kažkam (apie tai paklausk tėčio, aš dabar nenoriu gilintis į smulkmenas).

Ketvirta. Pasirink tokius draugus, greta kurių tu jausies arčiausiai savęs, nes tau lengva su jais juokauti ir tu jautiesi taip, lyg būtum apsirengusi patį gražiausią savo rūbą, net jeigu ir vilki paprastus marškinėlius. Niekada nemylėk to, kurį, tavo nuomone, reikėtų pagerinti – arba to, kuris priverčia tave galvoti, kad pagerinti reikėtų tave. Pasaulyje yra berniukų, kuriuos traukia šviesą skleidžiančios mergaitės: jie stovės šalia tavęs ir į ausį tyliai šnibždės žodžius, nuo kurių tavo širdį palengva paliks džiaugsmas. Knygos apie vampyrus – tiesa, todėl įsmeik kuolą jiems į širdį ir bėk.

Draugauk su savo kūnu. Kol jis sveikas, niekada negalvok apie jį kaip apie problemą. Vis paglostyk delnais savo kojas ir padėkok joms, kad moka bėgioti. Uždėk rankas sau ant pilvo ir mėgaukis tuo, kokia tu minkšta ir šilta. Nepavark žavėtis tuo pasauliu, kuris tavyje pulsuoja tomis nepakartojamai gyvomis valandomis – taip, kaip dariau aš, kai po širdimi nešiojau tave ir svajojau apie tave kiekvieną naktį.

Kai bendraudama nežinai, ką pasakyti – klausk. Net jeigu esi šalia žmogaus, kolekcionuojančio 70-ųjų metų varžtus ir vinis. Greičiausiai, daugiau neturėsi galimybės tiek daug sužinoti apie 70-ųjų metų varžtus ir vinis, o niekada negali žinoti, kada šios žinios gali būti tau naudingos.

Dabar sklandžiai pereinu prie kito patarimo: gyvenime bus NUOSTABUS LAIKAS, kuriuo tu mėgausies, ir BAISŪS ĮVYKIAI, kurie ateityje pavirs kvapą gniaužiančiomis istorijomis ir pasakojimais. Kaip bebūtų sunku, tu pajėgsi išgyventi viską, jeigu įsivaizduosi, kaip po daugelio metų pasakosi apie tai savo draugams, o jie tik nustebę aikčios “Ne, negali būti!”

Mažyle, pasistenk pamatyti kuo daugiau saulėtekių ir saulėlydžių. Mesk viską tam, kad galėtum pauostyti pakelėje žydinčius rožių žiedus. Visada tikėk, kad tu gali pakeisti pasaulį – net jeigu tik vos vos, nes kievieno “vos vos” laukia kažkas, ką jis gali pakeisti. Keliauk gyvenimu tarytum sidabrinis akmenėlis, semkis energijos ir jėgų iš muzikos, o knygos tegu tau būna žemėlapiu, parodančiu tavo paskirties vietą. Svečius sutik dosniai, nesiliauk mylėti, šok avėdama patogią avalynę, kiekvieną dieną kalbėk apie mane ir niekada, niekada nepradėk rūkyti. Tai tas pats, kaip nusipirkti mažą juokingą drakoniuką, kuris galiausiai išaugs ir sudegins tavo namus.

Su meile,
Mama

Pagal brouhahadreamer.tumblr.com108studija.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Anonimas parašė:

    sliekai kazkokie

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.